Translate

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μάχη για το δήμο σε Ικαρία και Πετρούπολη


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Μάχη για το δήμο σε Ικαρία και Πετρούπολη
Ο Θωμάς Κοτσαμπάς και ο Στέλιος Σταμούλος οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι με το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει τη μάχη για την πρωτιά στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική διοίκηση, στους δήμους Πετρούπολης και στην Ικαρία. Στην πρώτη περίπτωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Θωμά Κοτσαμπά, πέρασε στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 21,64%, έναντι 30,17% του νυν δημάρχου Στέφανου Βλάχου.
Ο συνδυασμός του Στ. Βλάχου υποστηρίχτηκε επίσημα από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Κατά έναν περίεργο τρόπο, όμως, από αργά χτες το βράδυ, αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών τα διακριτικά τους, προφανώς για να πλασαριστεί το ψηφοδέλτιο σαν δήθεν ανεξάρτητο στο δεύτερο γύρο! Μπροστά στη μάχη της Κυριακής που έρχεται, ο Θωμάς Κοτσαμπάς δήλωσε στο «Ρ»:
«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από ποιον συνδυασμό στήριξαν στον πρώτο γύρο, να ψηφίσουν την Κυριακή τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Κι αυτό όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και αφορούν γενικότερα τη ζωή μας, αλλά και για αυτά που φέρνει η εφαρμογή του "Καλλικράτη", όπως η αύξηση της φορολογίας μέσω των δημοτικών τελών, οι απολύσεις και η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, η παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στο Περιβάλλον. Καλούμε επίσης και όσους στον πρώτο γύρο επέλεξαν την αποχή να μην κάνουν το ίδιο, γιατί μόνο με τη στήριξη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα αποκτήσει νόημα και πολιτική ουσία η διαμαρτυρία τους».
Στο δήμο της Ικαρίας, η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Σταμούλο, συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 43,92%, έναντι του Σταυρινάδη Χριστόδουλου, κοινού υποψηφίου των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε ποσοστό 45,17%.
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στην Ικαρία, όπου τα επιτελεία των αστικών κομμάτων περίμεναν να κυριαρχήσει ο αντιΚΚΕ συνασπισμός τους, δείχνει ότι οι άνθρωποι του μόχθου, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και τις μεθοδεύσεις του δικομματισμού και των αναχωμάτων του, έκαναν το βήμα, προσπέρασαν τα εμπόδια και ψήφισαν μαζικά το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.
Την επόμενη Κυριακή οι κάτοικοι της Ικαρίας πρέπει να αναλογιστούν την πορεία των τελευταίων χρόνων, τη δράση των άλλων πολιτικών δυνάμεων που απερίφραστα τάσσονται με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και με τον πιο επίσημο τρόπο, με την καθημερινή τους δράση και τις επιλογές στέκονται απέναντι από τους εργαζόμενους. Θαρρετά να κάνουν το βήμα, να υπερψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να αρπάξουν την ευκαιρία της κάλπης και να στείλουν μήνυμα καταδίκης και όχι έγκρισης ή ανοχής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"

http://www1.rizospastis.gr/page.do?pageNo=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου