Translate

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Τι γίνεται με την απλήρωτη εργασία σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας;






ΚΚΕ: Τι γίνεται με την απλήρωτη εργασία σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας;

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης προχώρησε σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, σχετικά με την απλήρωτη εργασία σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η απλήρωτη δουλειά έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Σε αρκετούς κλάδους οι εργοδότες χρωστούν αρκετούς μήνες δεδουλευμένων σε εργαζόμενους. Με τη δικαιολογία της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας και άλλες τέτοιες δικαιολογίες αρνούνται να καταβάλλουν τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους. Αυτή την πρακτική ακολουθούν και αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι μπορεί να δουλεύουν ολόκληρη την τουριστική περίοδο και να μην πληρώνονται στην ώρα τους. Οι καταγγελίες που γίνονται στις επιθεωρήσεις εργασίας είναι πάμπολλες αλλά η θέση που μπορεί να εκφράσουν είναι να κάνουν έκκληση στους ξενοδόχους να πληρώσουν και τίποτε άλλο. Αρκετά ξενοδοχεία της Κέρκυρας χρωστάνε δεδουλευμένα σε εργαζόμενους ξενοδοχοϋπάλληλους. Έγγραφο με τα ξενοδοχεία που δεν έχουν καταβάλλει δεδουλευμένα σε εργαζόμενους έχει καταθέσει με αριθμό πρωτοκόλλου 824/27-12-2012,το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, προκειμένου να καλέσει τους ξενοδόχους ενώπιον της Δικαστικής αρχής, για την καταβολή των δουλευμένων. Συζητήθηκε στις 22/1/2013. Από την κατάσταση προκύπτει ότι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία οφείλουν σε 1.785 εργαζόμενους. Υπάρχουν και πλήθος μικρότερα ξενοδοχεία που επίσης οφείλουν δεδουλευμένα.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ:




ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης

http://www.corfupress.com/news/news/politics/26973-kke-ti-ginetai-me-tin-apliroti-ergasia-se-ksenodoxeia-tis-kerkyras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου