Translate

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πανεργατική Απεργία 20/2: Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την οργάνωσή της - 902.gr



Πανεργατική Απεργία 20/2: Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την οργάνωσή της - 902.gr


Σήμερα πραγματοποιείται ηπλατιά σύσκεψη για την οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel»(Μιχαήλ Βόδα 4-6). Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι σωματειακές επιτροπές και οι επιτροπές αγώνα.
Σύσκεψη οργανώνει σήμερα και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στις 6 το απόγευμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Επίσης, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ στις 6/2 οργανώνει σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών (Φωκαίας 26).
Στην Καβάλα, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπέρια».
Πλούσια δράση μπροστά στην απεργία
Εν τω μεταξύ, μέρα τη μέρα ξεδιπλώνεται η δράση των Εργατικών Κέντρων των Ομοσπονδιών των σωματείων για την οργάνωση της απεργίας με στόχο να «νεκρώσει» κάθε χώρος δουλειάς, να παραλύσει η χώρα, να πλημμυρίσουν από εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές και φοιτητές οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε νομό. Στην ημερήσια διάταξη των σωματείων μπαίνει η οργάνωση συσκέψεων, οι συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, γενικών συνελεύσεων, εξορμήσεων και περιοδειών.
Επίσης, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες ετοιμάζουν και διακινούν τις απεργιακές τους ανακοινώσεις, επιδιώκοντας μέσα από την πείρα που καταγράφεται σε κάθε κλάδο να δυναμώνει ο πανεργατικός αγωνιστικός ξεσηκωμός.
Γενικές Συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει:
  • 6 Φλεβάρη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στις 6.30 μ.μ. στο 2ο όροφο του ΕΚΑ.
  • 10 Φλεβάρη, το ΣΕΤΗΠ στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β.).
  • 10 Φλεβάρη, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, γενική συνέλευση, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
  • 10 Φλεβάρη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης γενική συνέλευση στις 11 π.μ., στο ΕΚ Ξάνθης.
  • 10 Φλεβάρη, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλαςγενική συνέλευση, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • 12 Φλεβάρη, η Ενωση Λογιστών Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της.
  • 12 Φλεβάρη, σε γενική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας στις 6 μ.μ.
  • 14 Φλεβάρη, το Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX.
  • 17 Φλεβάρη, το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία.
Πολύμορφες ετοιμασίες
Με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις οργανώνουν την πανελλαδική απεργία, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές. Στόχος, να ξεδιπλώνεται αγωνιστική δραστηριότητα σε κλάδους και γειτονιές, να κινητοποιούνται νέες δυνάμεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ ετοιμάζει πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα:
- Σήμερα, Τρίτη 5 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. θα γίνει παρέμβαση στη ΔΕΗ, ενάντια στα «χαράτσια», στις αυξήσεις και τις διακοπές ρεύματος.
- Την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 11 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για την ανεργία και μέτρα προστασίας των ανέργων στον ΟΑΕΔ.
- Την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Εφορία θα γίνει συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή φορολογία και τα «χαράτσια».
Στην Ξάνθη, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, ενάντια στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.
Η Λαϊκή Επιτροπή Καβάλας διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου