Translate

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο στις 9 π.μ. από την Επιτροπή Αγώνα Ταξί - 902.gr

    



ΠΑΣΕΒΕ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο στις 9 π.μ. από την Επιτροπή Αγώνα Ταξί - 902.gr

Συγκέντρωση στις 9 το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια του Πειραιά διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ταξί της ΠΑΣΕΒΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους 123 αυτοκινητιστές ιδιοκτήτες ταξί που σέρνονται στα δικαστήρια επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου.
Όπως τονίζει η Επιτροπή: «Η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση, ως γνήσιος υπηρέτης των μονοπωλίων, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται στην υλοποίηση της πολιτικής που έχει χαράξει μαζί με την ΕΕ και την τρόικα. (...)Η επιχείρηση καταστολής και ποινικοποίησης δεν είναι καινούρια. Ο κλάδος μας αντιμετώπισε την άγρια καταστολή και τη μαζική τρομοκρατία στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στη λεγόμενη απελευθέρωση του κλάδου. Η τότε κυβέρνηση έστησε μαζί με την Αστυνομία βιομηχανία μηνύσεων, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος 7.500 περίπου ιδιοκτητών ταξί. Την ερχόμενη Τρίτη στα δικαστήρια του Πειραιά δικάζονται οι 123 πρώτοι.
Εμείς στα σχέδια της κυβέρνησης απαντάμε: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και αυτούς που είναι κατηγορούμενοι και τους υπόλοιπους, που πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι, να αντισταθούν. Να οργανώσουμε την απάντησή μας, όλοι μαζί σαν μια γροθιά.
Οι Επιτροπές Αγώνα στα ΤΑΞΙ βάλαμε το ζήτημα στο ΔΣ του ΣΑΤΑ. Απαιτήσαμε από την πλειοψηφία να προχωρήσει σε απεργία και γι’ αυτό το θέμα. Οι ξεπουλημένοι του ΣΑΤΑ αρνήθηκαν κάθε προσπάθεια για αγώνα. Καλλιεργούν τη λογική του συμβιβασμού, την ηττοπάθεια. Γυρίστε τους την πλάτη. Καταδικάστε τους.
Επίσης, οι Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ στα ΤΑΞΙ, μαζί με τους δικηγόρους της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης", πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, όπου συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια προϊσταμένη και ζήτησαν να τεθούν οι σχετικές υποθέσεις στο αρχείο».
Η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, αλλά και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καταγγέλλουν την καταστολή ενάντια σε οποιονδήποτε εργαζόμενο διεκδικεί τα δικαιώματά του από την αντιλαϊκή τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).
«Επιτίθενται απρόκλητα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και συνδικαλιστές σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στήνοντας ταυτόχρονα προβοκάτσια "καταστροφών". Στέλνουν τα ΜΑΤ στους αγρότες. Επιτίθενται σε εργαζόμενους στο Αιγίνιο. Προχωράνε σε επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και απειλούν με διώξεις τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καταγγέλλουμε τον αντιλαϊκό - αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που διώκονται. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη», επισημαίνουν.
Ανακοίνωση καταγγελίας από το ΠΑΜΕ
«Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 123 αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές που η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια την Τρίτη 5 Φλεβάρη 2012. Όπως και με τους εργαζόμενους, έτσι και με τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους. Έχει σχηματίσει 7.500 δικογραφίες σε βάρος των αυτοκινητιστών που το καλοκαίρι του 2011 αγωνίστηκαν ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους, κόντρα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 123 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Μετά τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που κηρύσσουν τη μία μετά την άλλη τις απεργίες παράνομες, μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, τα ΜΑΤ απέναντι στους αγρότες, την κυβερνητική προβοκάτσια, επίθεση και δίωξη κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αυτή τη φορά 123 ιδιοκτήτες ταξί σύρονται σε δίκη την Τρίτη 5/2, επειδή συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις του κλάδου. Πρόκειται για άλλη μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης που φανερώνει ότι όσο πιο βάρβαρη γίνεται η αντιλαϊκή πολιτική τόσο πιο ωμή γίνεται η καταστολή. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και γι’ αυτή την εξέλιξη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η μαζική δίωξη! Η επιχείρηση της κυβέρνησης και των συμμάχων της να αλυσοδέσει το λαό με τον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική που τον θυσιάζει για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να αποτύχει. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι το δόγμα "Νόμος και Τάξη" αποτελεί επιχείρηση φίμωσης του αγωνιζόμενου λαού. Δε θα περάσει».

 http://www.902.gr/eidisi/aytoapasholoymenoi/8552/paseve-sygkentrosi-sta-dikastiria-ayrio-stis-9-pm-apo-tin-epitropi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου