Translate

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας: Πέτυχε την επανασύνδεση ρεύματος σε άλλες τρεις οικογένειες - 902.gr



Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας: Πέτυχε την επανασύνδεση ρεύματος σε άλλες τρεις οικογένειες - 902.gr


Την επανασύνδεση του ρεύματος σε άλλες τρεις οικογένειες ανέργων και απλήρωτων εργαζόμενων πέτυχαν η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», με δυναμική κινητοποίηση που έκαναν σήμερα το πρωί, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Άνω Πατήσια. Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με την διευθύντρια του υποκαταστήματος και πέτυχαν να γίνει διακανονισμός των χρεών με την καταβολή ενός μικρού ποσού, αλλά και τη δέσμευση να μην ξανακοπεί το ρεύμα.
Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή 2 Φλεβάρη, η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας επανασύνδεσε το ρεύμα στα σπίτια δύο οικογενειών στα οποία η ΔΕΗ το είχε κόψει το πρωί της ίδιας ημέρας, για ανεξόφλητους λογαριασμούς μόλις του περασμένου Δεκέμβρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μια οικογένεια είναι ανέργων και η άλλη είναι εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 29 μήνες! Παρ' όλα αυτά, η ΔΕΗ αρνήθηκε να τους κάνει ρύθμιση με καταβολή μέρους του ποσού και να τους διευκολύνει, παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν όλα τα αποδεικτικά. Μάλιστα από τη ΔΕΗ τους έλεγαν επίμονα ότι δε μπορούν να μην πληρώσουν το χαράτσι.
Και γι' αυτές τις οικογένειες έγινε σήμερα διακανονισμός, έναντι καταβολής ενός μικρού ποσού.
Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών απαίτησαν επίσης: Να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα σπίτι που δεν μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς. Να γίνεται άμεσος διακανονισμός των χρεών για τον κόσμο που δεν μπορεί να εξοφλήσει άμεσα το λογαριασμό. Να ενταχθούν οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι χαμηλόμισθοι σε ειδική ρύθμιση εξόφλησης και τιμολόγιο. Την παραδοχή από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ της άρνησης της πληρωμής του χαρατσιού από όποιον δεν μπορεί ή δεν θέλει να το πληρώσει και την αφαίρεση του ποσού αυτού από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τέλος, απαιτούν από το Δήμο να καταργήσει τα δημοτικά τέλη για άνεργους, απλήρωτους και χαμηλόμισθους.

http://www.902.gr/eidisi/koinonia/8616/laiki-epitropi-n-ionias-petyhe-tin-epanasyndesi-reymatos-se-alles-treis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου