Translate

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Έφοδος χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στο Νοσοκομείο της Τρίπολης - 902.gr


Έφοδος χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στο Νοσοκομείο της Τρίπολης - 902.gr


Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ, Νίκος Γόντικας, καταγγέλλοντας τις κοινές δηλώσεις της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με μέλη της Χρυσής Αυγής και την έφοδο και «έρευνα» στο Νοσοκομείο που πραγματοποίησαν χρυσαυγίτες για τον εντοπισμό μεταναστών που βρίσκονταν στο χώρο ως συνοδοί ασθενών.
Τα φασιστοειδή προχώρησαν σε «ελέγχους» μεταναστών, ζητώντας ταυτότητες και χαρτιά, με εφόδους που πραγματοποίησαν τα βράδια της Τετάρτης και της Πέμπτης.
Κλιμάκιο της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Αναλυτικά, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της:
«Προκαλεί η κυρία διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Αντί να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των νοσοκομείων, συρρίκνωσης και κλεισίματος του ψυχιατρείου, για επικοινωνιακούς λόγους και για κάλυψη των ευθυνών των κυβερνήσεων, τα υποβαθμίζει και παραποιεί την πραγματικότητα.
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ανέχεται ελέγχους στο νοσοκομείο από μια εγκληματική οργάνωση, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, να βγαίνει σε κοινές συνεντεύξεις μαζί τους λέγοντας μάλιστα ότι έχουν κοινούς στόχους και θα αναπτύξουν και κοινές δράσεις.
Ναι, έχουν κοινό στόχο
  • να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την Υγεία
  • να πληρώνει πανάκριβα ο εργαζόμενος λαός τις όποιες παροχές Υγείας.
Για ποιες κοινές δράσεις με τους μαγκουροφόρους μιλούν;
Ας κοιτάξει καλύτερα η κυρία διοικήτρια να έχουν θέρμανση το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο που επανειλημμένα ξεπαγιάζουν οι ασθενείς και το προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το Σάββατο έως χθες δυο πτέρυγες του ψυχιατρείου ήταν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης.
Ας κοιτάξει καλύτερα η κυρία διοικήτρια τα προβλήματα με τη σίτιση των ασθενών που έχει τραγικά υποβαθμιστεί και ας αφήσει τους κοινούς στόχους και δράσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία και την Υγεία - Πρόνοια των λαϊκών στρωμάτων.
Να ζητήσουν πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να προσληφθούν να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν στο εθνικό σύστημα Υγείας οι αποκλειστικές νοσοκόμες.
Να αντιπαλέψουν την ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί και η διοικήτρια του Νοσοκομείου καταδικάζοντας και την απαράδεκτη σύμπλευσή της με τη Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός .
  • Πρόσφατα εμφανίστηκαν οι χρυσαυγίτες στο πλευρό εργοδότη στη ΒΙΠΕ, ενάντια σε εργαζόμενους που πάλευαν για τα δικαιώματά τους.
  • Πέρσι άλλος εργοδότης στη ΒΙΠΕ απειλούσε τους εργάτες ότι αν δεν συμμορφωθούν με τις επιδιώξεις για μείωση των μισθών, εκ περιτροπής εργασία και άλλα τέτοια, θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή να τα επιβάλει.
Η ταξική ενότητα των εργατών Ελλήνων και μεταναστών, ανδρών και γυναικών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων μπορεί να αντιπαλέψει την ασυδοσία της εργοδοσίας που μακρύ της χέρι είναι η Χρυσή Αυγή.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ».

Από το πόρταλ του 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου