Translate

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ: Το υποκριτικό ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τους Ποντίους - 902.gr

Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ: Το υποκριτικό ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τους Ποντίους - 902.gr



Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ σχετικά με το υποκριτικό ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τους Ποντίους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι χρυσαυγίτες, τα πολιτικά τέκνα των Ναζί, αυτών δηλαδή που ήθελαν να εξαφανίσουν κομμουνιστές, αλλόθρησκους, Ρομά, Εβραίους, και τους εξόντωσαν κατά εκατομμύρια για να φτιάξουν την Ευρώπη των Λευκών, έχουν το θράσος να μιλάνε σήμερα για Γενοκτονίες. Οι θαυμαστές των SS, που υλοποίησαν την γενοκτονία των Εβραίων, κάνουν σήμερα αντιρατσιστικά μαθήματα (!) για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, προσπαθώντας για μία ακόμη φορά να αλλοιώσουν την ιστορική αλήθεια και μνήμη.
Η Γενοκτονία των Ποντίων με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και πάνω από 1,5 εκατομμύριο προσφύγων, δεν ήταν μία συμφορά που ήρθε έτσι ξαφνικά. Αιτία ήταν η προσπάθεια διαμόρφωσης έθνους-κράτους από την τουρκική αστική τάξη. Ήταν αποτέλεσμα του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ των νεοτούρκων και της κεμαλικής ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ θεωρίας του παντουρκισμού. Οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ Τούρκοι θέλησαν αντί για την ανοιχτή κοινωνία των Ελλήνων, των Αρμενίων κτλ. να επιβληθεί με βίαιο τρόπο μόνο το τουρκικό στοιχείο.
Εφαρμόζοντας, εκείνη την εποχή, την ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ θεωρία ήθελαν μια "Τουρκία μονό για Τούρκους" όπως ακριβώς θέλουν σήμερα οι χρυσαυγίτες μια "Ελλάδα μόνο για Έλληνες" και γι’ αυτό κατέσφαξαν και εκτόπισαν την Ποντιακή μειονότητα. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΠΡΟΣΒΟΛΗ, οι χρυσαυγίτες από τη μια να στέκονται υποκριτικά στο πλευρό των Ποντίων, και από την άλλη να υποστηρίζουν την ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ιδεοληψία που είναι υπεύθυνη για τα εγκλήματα των ιδεολογικών αδερφών τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ νεοτούρκων εναντία στους Ποντίους.
Οι νεότουρκοι βρήκαν βέβαια και τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμα φορά πως το σύστημα, όποτε χρειαστεί, χρησιμοποιεί τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ διχάζοντας τους λαούς για δικό του όφελος.
Ας θυμίσουμε, σε όσους επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, και την αντιμετώπιση των Ποντίων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν τότε στην Ελλάδα από τους Έλληνες ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ της εποχής. Αυτοί ήταν που τους χαρακτήριζαν λεφούσι και τους φώναζαν Τούρκους ή τουρκόσπορους. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια οι επιθέσεις δεν ήταν μόνο λεκτικές αλλά και φυσικές.
Το ΚΚΕ όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα στέκεται αλληλέγγυο στις δίκαιες διεκδικήσεις του ποντιακού ελληνισμού. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να μη λησμονεί βεβαίως το Ολοκαύτωμα των Ποντίων αλλά ταυτόχρονα να καταδικάσει τους ομοϊδεάτες του Κεμάλ και των νεοτούρκων, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ χρυσαυγίτες, των οποίων η ταυτόσημη ιδέα του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον σφαγιασμό και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων του Πόντου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου