Translate

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Μήνυμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού για τη δολοφονία τριών στελεχών του - 902.gr



ΚΚΕ: Μήνυμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού για τη δολοφονία τριών στελεχών του - 902.gr



Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεωντης ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε το παρακάτω μήνυμα προς τοΚομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, για τη δολοφονία τριών στελεχών του:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο πολιτικό έγκλημα μηχανισμών που βασάνισαν και δολοφόνησαν τον Ραοϊμούντο Βελάσκες Φλόρες, Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚ Μεξικού στο κρατίδιο του Γκερέρο, τον Σαμουέλ Βάργκας Ραμίρες, μέλους της Επιτροπής Περιοχής και τον σ. Μιγκέλ.
Τα στελέχη του ΚΚΜ δολοφονήθηκαν όντες καθ οδόν για να συμμετέχουν σε συγκέντρωση αγροτών που θα γινόταν την Κυριακή 4 Αυγούστου στην πρωτεύουσα του κρατιδίου. Ήταν βασικά στελέχη της Επαναστατικής Ένωσης Αγροτών του Νότου "Εμιλιάνο Ζαπάτα", γνωστοί για τη συμμετοχή και συμβολή τους στους αγώνες των φτωχών αγροτών, ενάντια στα καναδικά και άλλα εξορυκτικά μονοπώλια που τους εκτοπίζουν από τη γη τους.
Σύντροφοι,
Η ωμή δολοφονία των συντρόφων δεν θα μείνει ατιμώρητη. Είναι γελασμένοι οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και του αστικού κράτους αν πιστεύουν ότι μπορούν με την τρομοκρατία να σιωπήσουν τους κομμουνιστές, να σταματήσουν την ταξική πάλη. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και θα απαντήσουν και θα περιφρουρήσουν το ΚΚΜ από την επίθεση που δέχεται.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού αλλά και οι κυβερνήσεις σε κρατιδιακό και δημοτικό επίπεδο έχουν τεράστια ευθύνη για τη δολοφονία των συντρόφων μας, ιδιαίτερα όταν είναι ήδη γνωστό ότι στο συγκεκριμένο κρατίδιο δεν υπάρχουν στοιχειώδεις διασφαλίσεις για την ελεύθερη πολιτική δράση των κομμουνιστών και όσων αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό.
Παρακαλούμε μεταβιβάστε στα μέλη του ΚΚΜ και στις οικογένειες των συντρόφων τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη δέσμευσή μας να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη μας και την κοινή μας πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».
ΚΚ Μεξικού - Ένωση ΚΝ: «Η πάλη συνεχίζεται»
Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού και το Κεντρικό Συμβούλιο της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, με ανακοίνωσή τους καθιστούν υπεύθυνη για τη δολοφονία των τριών στελεχών του ΚΚΜ την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Enrigue Pena Nieto από το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI), την κυβέρνηση της πολιτείας του Angel Aguirre Rivero από το Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα (PRD) και τη δημοτική κυβέρνηση του Ramiro Avila Morales, αφού όπως είναι γνωστό στην πολιτεία Γκερέρο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την πολιτική δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚ Μεξικού σημειώνει ότι η δολοφονία «είναι μια ευθεία επίθεση από τα τρία αυτά επίπεδα διακυβέρνησης ενάντια στο ΚΚ Μεξικού» και συμπληρώνει: «Δε θα μείνει ατιμώρητη η δολοφονία των συντρόφων μας. Παραμένουν στη μνήμη μας ως επαναστάτες που πάλεψαν ακούραστα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης... Οι σύντροφοί μας είχαν πάντα στα μυαλά τους την ιδέα της σοσιαλιστικής επανάστασης... Η πάλη συνεχίζεται και με το δικό τους παράδειγμα γίνεται πιο δυνατή. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συντρόφων μας».   


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου