Translate

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ για δηλώσεις Μιχελάκη: Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι αυτός που απαξιώνει τα συνδικάτα - 902.gr



ΠΑΜΕ για δηλώσεις Μιχελάκη: Ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι αυτός που απαξιώνει τα συνδικάτα - 902.gr



Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι αυτός που απαξιώνει τα συνδικάτα και όχι ο «κομματικός εναγκαλισμός» τους, σχολίασε το ΠΑΜΕ,απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη περί «ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού».
Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ο Γ. Μιχελάκης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για τις αλλαγές που προωθούνται στο εκλογικό σύστημα στις τοπικές εκλογές, είχε υποστηρίξει ότι οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να ισχύσουν και για τις εκλογές συνδικαλιστών οργάνων.
«Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό;», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Αναλυτικά, στο σχόλιό του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Ν’ αφήσει τα παραμύθια ο κύριος Μιχελάκης περί κομματικού εναγκαλισμού των συνδικάτων, εξαιτίας του οποίου όπως λέει έχει μειωθεί το κύρος των συνδικάτων. Το πρόβλημα των συνδικάτων δεν είναι αυτό.
Αν υπάρχει απαξίωση είναι εξαιτίας του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί έχει αποδεχθεί, μπαίνει μπροστά για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Με την παρέμβασή τους αυτή, επιδίωξη τους είναι να αναστηλώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να χτυπήσουν τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, γιατί γνωρίζουν ότι η εργατική τάξη αργά η γρήγορα θα ανασυνταχθεί και θα οργανώσει την αντεπίθεσή της».



902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου