Translate

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΓΕ: Καταγγελία για τη μήνυση εις βάρος μελών της ΚΝΕ που εξορμούσαν σε σχολείο - 902.gr

ΟΓΕ: Καταγγελία για τη μήνυση εις βάρος μελών της ΚΝΕ που εξορμούσαν σε σχολείο .



Την απαράδεκτη ενέργεια της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Ιλίου, κας Μπινιάκου, η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον τριών μελών της ΚΝΕ, επειδή πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το σχολείο καθώς και τη σύλληψή τους από τις αστυνομικές αρχές καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου - μέλος της ΟΓΕ
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:
«Το σκοταδιστικό επιχείρημα του "προσηλυτισμού" νέων, που χρησιμοποιήθηκε, προσπαθεί προκλητικά να ταυτίσει τη δράση των πρωτοπόρων παιδιών των εργατικών λαϊκών οικογενειών για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας με τη δράση παραστρατιωτικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων. Την ίδια στιγμή, δεκάδες σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται στο όνομα της κρίσης, χιλιάδες καθηγητές απολύονται, η εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Ενοχλούνται από την προσπάθεια ενημέρωσης και οργάνωσης των παιδιών της εργατικής τάξης ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους στέλνει στην ανεργία (60% στους νέους), την απλήρωτη εργασία, την εργασιακή περιπλάνηση. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους νέους και τις νέες για να μην σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να τους εκπαιδεύσουν με το νέο σχολείο της αγοράς σε φτηνούς, ευέλικτους, πειθήνιους εργαζόμενους, να τους κρατήσουν μακριά από τον οργανωμένο αγώνα για δωρεάν παιδεία και υγεία, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Θέλουν τη νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτεί τη μοίρα του δούλου του 21ου αιώνα.
Τους απαντάμε: Οι πρακτικές τρομοκράτησης των παιδιών των εργατικών λαϊκών οικογενειών θα πέσουν στο κενό!
Καλούμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, να δυναμώσουν την πάλη για δημόσια δωρεάν μόρφωση, για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας. Καλούμε τις γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών να μπουν μπροστά και να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για παιδεία, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, τον αγώνα για το μέλλον των παιδιών τους.
Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου