Translate

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή απειλεί τους μάρτυρες.




Η Χρυσή Αυγή απειλεί τους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Ημερομηνία: 26/09/2013 17:01

Ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους των νεοναζί για να μην προσέλθουν οι τρεις μάρτυρες να καταθέσουν

Τρεις, τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για απειλές που δέχονται από οργανωμένα και σκληρά μέλη της οργάνωσης. Οι αρμόδιες αρχές επιχειρούν να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης στους μάρτυρες–κλειδιά στην ανακριτική διαδικασία και για τον λόγο αυτό ενδέχεται πολλές από αυτές τις καταθέσεις να γίνουν υπό πλήρη μυστικότητα εκτός του εισαγγελικού γραφείου.
Τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί είναι τέτοια, ανέφερε στην «Καθημερινή» δικαστική πηγή, «που μπορεί και τώρα να θεμελιώσουν το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης κατά στελεχών, ακόμα και ορισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής», αλλά πρόσθετε με νόημα πως «στόχος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι η έρευνα να φθάσει και να αγγίξει τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α., που οργάνωνε και καθοδηγούσε το παράνομο δίκτυο σε όλη τη χώρα».
Η έρευνα Βουρλιώτη εκτός από τη θεμελίωση της κατηγορίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κατατείνει στη συγκέντρωση αποδείξεων και για σωρεία άλλων παράνομων πράξεων με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, όπως βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και άλλες. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κινηθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος της Χ.Α., ενώ αντίθετα σημαντικό βάρος δίδεται στη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης μικροπωλητών και άλλων.
«Με έχει μαχαιρώσει δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι…». Συγκλονιστική η μαρτυρία γυναίκας-αυτόπτη μάρτυρα, που καθόταν σε παγκάκι και έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά. Στην κατάθεσή περιγράφει της πως έγινε το φονικό μπροστά της και μεταφέρει τα τελευταία λόγια του 35χρονου θύματος. Στην πολυσέλιδη δικογραφία, μέρος της οποίας αποκαλύπτει σήμερα το «Βήμα» αποκαλύπτει πως ένα δεύτερο πρόσωπο, με ξυρισμένο κεφάλι, συνοδηγός του δράστη, τον συνόδευε στο καρτέρι του θανάτου, αλλά ξέφυγε από την αστυνομία. Ειδικότερα στην κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα αναφέρεται επί λέξει:
«Τότε ήρθε η αστυνομία. Ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι βγήκε από τη θέση του συνοδηγού, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας…».
Νωρίτερα, μια άλλη νεαρή που καθόταν στο ίδιο παγκάκι με την προηγούμενη μάρτυρα και κοντά στη στάση του λεωφορείου, λέει χαρακτηριστικά καταθέτοντας στην αστυνομία:
«Είδα ότι βγήκε από το ασημί αυτοκίνητο, που είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα, από τη θέση του συνοδηγού, ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι. Αρχισε να τρέχει, ενώ ο οδηγός (σ.σ. Ρουπακιάς) έμεινε εκεί…».
Οι δύο αυτές καταθέσεις φέρουν ανατροπές στην υπόθεση αφού περιγράφουν ότι υπάρχει και δεύτερο άτομο στη δολοφονία, το οποίο δεν συνελήφθη. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι κανένας αστυνομικός δεν καταθέτει για την παρουσία του συγκεκριμένου άνδρα αν και στη μία κατάθεση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συνεπλάκη με αστυνομικό. Και οι δύο νεαρές κοπέλες διηγούνται πως 20 άνδρες με στολές παραλλαγής κυνηγούσαν τους τέσσερις νεαρούς, πως ο Ρουπακιάς αγκάλιασε το θύμα και πως τον μαχαίρωσε.
Ερωτήματα γεννάει και άλλη κατάθεση άνδρα, ο οποίος δηλώνει ότι είναι εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού και μοιάζει να εγγυάται στους αστυνομικούς(!) ότι θα μεσολαβήσει για να λήξει το επεισόδιο αναίμακτα. Είναι άγνωστο γιατί οι αστυνομικοί, πριν από τη δολοφονία, πίστεψαν στον «εγγυητή», ο οποίος πάντως αποδείχτηκε δραματικά αναποτελεσματικός.
Στην πολυσέλιδη δικογραφία στον Πειραιά υπάρχουν καταθέσεις πολλών χρυσαυγιτών, ένας είναι και υπάλληλος της Βουλής, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τον Γ. Ρουπακιά!


Πηγή: thepressproject.gr - See more at: http://left.gr/news/i-hrysi-avgi-apeilei-toys-martyres-poy-ehoyn-klithei-na-katathesoyn#sthash.VoDpYz2j.dpuf


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου