Translate

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: Γήπεδο για το λαό και όχι για τους επιχειρηματίες - 902.gr



«Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: Γήπεδο για το λαό και όχι για τους επιχειρηματίες - 902.gr

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας 
που συζητήθηκε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Ομάδα ατόμων, που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ, εξαπέλυσαν ύβρεις σε βάρος δημοτικών συμβούλων, όταν θεώρησαν πως κάτι απ' όσα άκουγαν δεν τους άρεσε. Αποκορύφωμα, οι επιθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμελέτη του έργου του γηπέδου, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης σε επόμενη συνεδρίαση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:
«Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας (παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) να δώσει την έγκριση κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στην εταιρία "Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ", στη θέση του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου Νίκος Γκούμας και του γηπέδου μπάσκετ Γ. Μόσχος, δε μας βρίσκει σύμφωνους. Θεωρούμε πως η εκμετάλλευση αθλητικών χώρων δεν μπορεί να ανήκει σε επιχειρηματική εταιρεία που θα ανοίγει και θα κλείνει τις πόρτες ανάλογα με τα συμφέροντά της».
Στη συνέχεια οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ αναφέρουν: «Η θέση που υποστηρίξαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση από το κράτος, που εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο θα είναι και η έδρα της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, θα φιλοξενούνται και τα άλλα αθλήματα, σε αρμονική συνύπαρξη με το Αλσος, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας αναφέρεται στο γεγονός ότι η νεολαία της περιοχής στερείται το δικαίωμα στην άθληση από την έλλειψη ελεύθερων χώρων. Τονίζει: «...για τον αθλητισμό της νεολαίας και του λαού της περιοχής μας οι αθλητικοί χώροι του Δήμου μας δεν επαρκούν, την ώρα που το Αλσος της Φιλαδέλφειας, ο Ποδονίφτης και οι κοινόχρηστοι χώροι ρημάζουν κυριολεκτικά, την ώρα που οι παιδικοί σταθμοί φυτοζωούν και τα παιδιά κάνουν μάθημα στοιβαγμένα σε ακατάλληλα κτίρια (ο 3ος παιδικός σταθμός, το 3ο Δημοτικό, το 1ο Δημοτικό σχολείο) η Περιφέρεια Αττικής επιλέγει να "χορηγήσει" 20 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δίνονται από την Περιφέρεια άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση δρόμων της γύρω περιοχής. Ηδη η εταιρεία "Δικέφαλος 1924 ΑΕ" έχει καταθέσει στη Περιφέρεια Αττικής μελέτη προς έγκριση τη στιγμή που η νέα κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου μας καθυστερεί 3 χρόνια για να έρθει από τα γραφεία του Δήμου στην αίθουσα συνεδριάσεων».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διατυπώνει τις επιφυλάξεις της για τις διάφορες δηλώσεις «δε θα πειραχτεί το άλσος» όταν την ίδια στιγμή υπάρχει διακηρυγμένο στρατηγικό σχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, παραχώρησης ελεύθερων χώρων για επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο ίδιο πλαίσιο εκφράζει και την αντίθεσή της για μετατροπή σε πάρκινγκ του χώρου της «Μπριτάνια» όπως και στην παραχώρηση του αντίστοιχου της «Βαμβακουργίας», οι οποίοι θα έπρεπε να απαλλοτριωθούν και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής για το Λαό της περιοχής. Και επιρρίπτει ευθύνες στη νυν και την προηγούμενη δημοτική αρχή και την προηγούμενη δημοτική αρχή για το μη χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέα από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού ο Δήμος δεν κατέθεσε ποτέ το φάκελο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου