Translate

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας





Η επιστολή - διαμαρτυρία του γιού της αντάρτισσας Τιτίκας για το ανιστόρητο θράσος της εφημερίδας «Ακρόπολη», η οποία «έντυσε» εγκωμιαστικό άρθρο για τις γυναίκες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με φωτογραφία της αντάρτισσας του ΕΛΑΣ :

"Η φωτογραφία της Αντάρτισσας είναι η μητέρα μου Τιτίκα Παναγιωτίδου- Γκελντή σ. δικηγόρος. Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας που την τράβηξε ο φωτογράφος του βουνού Σπύρος Μελετζής αποτύπωνε την στέρηση ενός λαού που αντιστάθηκε με συνέπεια στον Γερμανό κατακτητή και ανέδειξε μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας. Αυτήν ήταν η γενιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που τα ιδανικά της, τα οράματά της, οι αρχές της για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία ,ισότητα ,κοινωνική δικαιοσύνη αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη και σήμερα την δικιά μας πυξίδα. Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας για να τιμηθεί η ενιαία Εθνική Αντίσταση έγινε γραμματόσημο το 1983 με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου.
Λυπάμαι που η μητέρα μου έχοντας υποστεί εγκεφαλικό εδώ και 5 μήνες δεν είναι σε θέση να απαντήσει, σίγουρα, με πιο δυναμικό από εμένα τρόπο.
Το να μπαίνει η φωτογραφία της αντάρτισσας σε τέτοιο κείμενο είναι προσβολή στους ήρωες νεκρούς μας της τιμημένης Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Φ. Γκελντ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου