Translate

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΚΑΡΥΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ : Οι κάτοικοί της απομόνωσαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής






Συγκέντρωση ενάντια στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Καρυά της Λευκάδας, όπου το απόγευμα της Δευτέρας 8/6, ομάδα φασιστοειδών επιχείρησε να κατεβάσει το πανό που προπαγάνδιζε τη μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αρτα, προς τιμήν του Αρη Βελουχιώτη.
Εκείνη τη μέρα, φασιστοειδή έκαναν «επίσκεψη» στην Καρυά, προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο. Μετά την απομόνωσή τους από τους κατοίκους, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν, ενώ προσπάθησαν να καταστρέψουν το πανό του ΚΚΕ.
Οι κάτοικοι, ακόμα πιο αποφασιστικά, παρενέβησαν και έδιωξαν τους φασίστες από την Καρυά.
Η ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Οι φασίστες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει για το λαό της Λευκάδας η ανταρτομάνα Καρυά του παπα-Στάθη Κτενά και άλλων αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Καρφί στο μάτι τους είναι το ΚΚΕ, ο Αρης Βελουχιώτης, που τους "στοιχειώνει" ακόμα και σήμερα. Οι πολιτικοί απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών, που τότε με μίσος αποκεφάλισαν το πτώμα του Αρη Βελουχιώτη, είναι σήμερα οι πιο στυγνοί υπερασπιστές του μεγάλου κεφαλαίου, έτοιμοι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους με την ανοιχτή τρομοκρατία και το "βούρδουλα" απέναντι στο ΚΚΕ και στο λαϊκό κίνημα. Είναι εγκληματική οργάνωση, γιατί η ιδεολογία τους, ο φασισμός - ναζισμός, είναι εγκληματική, στηρίζεται στο έγκλημα». Καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα από την παρελκυστική εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, που μεγάλο μέρος της ευθύνης βαραίνει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», υπογραμμίζει ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει εφεδρεία του συστήματος και θα αξιοποιηθεί στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και τονίζει την ανάγκη η πάλη κατά του φασισμού να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος.
Η ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτές οι ενέργειες δεν τρομοκρατούν το ΚΚΕ των ηρωικών αγώνων και των θυσιών. Επίσης, καλεί το λαό της Λευκάδας να ακολουθήσει το παράδειγμα των κατοίκων της Καρυάς, να απομονώσει τους φασίστες και την εγκληματική ιδεολογία τους. Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν και να προπαγανδίσουν τις αντικομμουνιστικές, εμετικές αντιλήψεις τους. «Η πιο αποτελεσματική απάντηση που μπορούν να πάρουν είναι η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αρτα, στις 20 Ιούνη, προς τιμήν του Αρη Βελουχιώτη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».




http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8473938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου