Translate

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: «Καμία ανοχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης για νομιμοποίηση της κάνναβης»
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
«Καμία ανοχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης για νομιμοποίηση της κάνναβης»
Με αφορμή την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν την πλήρη απελευθέρωση και νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης, η Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους μαζικούς και επιστημονικούς φορείς να πάρουν θέση και να συσπειρωθούν στο αντιναρκωτικό κίνημα.
Η ανακοίνωση του ΕΣΥΝ έχει ως εξής:
«Για πολλοστή φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων, ανοίγει το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Πρώτα, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε για να στηθεί ναρκω-φεστιβάλ στην πλατεία Συντάγματος για τη νομιμοποίησης της κάνναβης. Τώρα, 20 βουλευτές του καταθέτουν ερώτημα προς την κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή, γιατί καθυστερεί με τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής (κλωστικής), αλλά και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.
Μόνο τυχαία δεν είναι η περίοδος που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει ξανά το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Επιλέγουν μια περίοδο που η νέα γενιά βολοδέρνει μεταξύ ανεργίας και ημιαπασχόλησης με μισθό - χαρτζιλίκι και στέλνεται στον Καιάδα κάθε δικαίωμά της στην Κοινωνική Ασφάλιση, με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να αποπροσανατολιστεί η νέα γενιά από τα πραγματικά της προβλήματα.
Οι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν επιχειρήματα "καρμπόν" από τη φαρέτρα ολλανδικών, ισπανικών και αμερικανικών πολυεθνικών, που μονοπωλούν σήμερα την παραγωγή και διανομή της ιατρικής κάνναβης και βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, όντας κάποιες από αυτές και χορηγοί στο ναρκω-φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ξανά τα "επιχειρήματα" ότι η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, αλλά φάρμακο, προσπαθώντας να ιατρικοποιηθεί ένα κοινωνικό φαινόμενο, ότι χάνει έσοδα το κράτος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κερδοφορία πολυεθνικών που εμπορεύονται την "ιατρική κάνναβη", ότι μπορεί να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας όταν η πολιτική της ΚΑΠ και της κυβέρνησης είναι αυτή που ξεκληρίζει τους αγρότες.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν τη λύση: νέε στα προβλήματά σου μάθε να μη διεκδικείς, αλλά απλά να ξεχνιέσαι με ένα "τσιγαριλίκι", αγρότη καλλιέργησε χασίς για να σωθείς, κυβέρνηση νομιμοποίησε τα ναρκωτικά για να έχουμε έσοδα για τους δανειστές.
Ξέχασαν, όμως, να δουν τα στοιχεία από τις Εκθέσεις του ΕΚΤΕΠΝ, που δείχνουν ότι το 25% όσων στη χώρα μας ζητούν θεραπεία είναι γιατί είναι εξαρτημένοι από κάνναβη, ότι έχει μειωθεί κάτω από τα 14 έτη ο πειραματισμός και η εμπλοκή με τα ναρκωτικά, ότι έχει τριπλασιαστεί στη χώρα μας η χρήση κάνναβης στους μαθητές, ότι το 90% της ινδικής κάνναβης που καταναλώνεται στη χώρα μας είναι βιομηχανικά κατασκευασμένη, με περιεκτικότητα THC πολύ πάνω από τα συνηθισμένα όρια, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα τους νεαρούς χρήστες».
Το ΕΣΥΝ καλεί τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τα Οργανα των Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων, τις επιστημονικές κοινότητες, τους επιστήμονες και τους φορείς της Πρόληψης και της Θεραπείας, να απαντήσουν παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και να συσπειρωθούν με το αντιναρκωτικό κίνημα, με κεντρικά αιτήματα:
  • Οχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
  • Οχι στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».
  • Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να στηριχτούν με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή τα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ και το 18 ΑΝΩ.
http://www.rizospastis.gr/page.do?id=16113&publDate=13%2F2%2F2016&pageNo=24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου