Translate

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Στο Ανόι αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Στο Ανόι αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα


Από τη συνάντηση υποδοχής του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ ΒιετνάμΑπό τη συνάντηση υποδοχής του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ
Στο Ανόι βρίσκεται από το Σάββατο αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ έως τις 15 Ιούλη, μετά από πρόσκληση του ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής και της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ.
Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής και ο Γιώργος Ελταχήρ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη».
Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καλωσόρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, Pham Xuam Son, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης να υπάρξει μια ολοκληρωμένη ανταλλαγή απόψεων για τη δράση των 2 κομμάτων, την κατάσταση σε Ελλάδα και Βιετνάμ, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις. Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στη συμβολή του ΚΚΕ στις προσπάθειες κοινής δράσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ και αποφάσισε η επόμενη Διεθνής Συνάντηση να γίνει τον Οκτώβρη στο Ανόι.
Από την πλευρά του, ο Δ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε για την πρόσκληση από το ΚΚ Βιετνάμ στη χώρα του Χο Τσι Μινχ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα αισθήματα φιλίας και αγάπης μεταξύ των λαών των δύο χωρών, λαών με μακρόχρονη παράδοση αγώνων ενάντια σε κατακτητές και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Βιετνάμ, για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων, για την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων.
Στο δείπνο, που ακολούθησε μετά από αυτήν την πρώτη συνάντηση, συζητήθηκαν μια σειρά θέματα των διεθνών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ με τις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις της, αλλά και οι εξελίξεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, με την όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για την πορεία της ΕΕ.
Τις επόμενες μέρες, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει σειρά συναντήσεων στο Ανόι και την Πόλη του Χο Τσι Μινχ, με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ΚΕ, τον Επικεφαλής της Κομματικής Επιτροπής της Πόλης Χο Τσι Μινχ καθώς και με άλλα τμήματα της ΚΕ του ΚΚΒ. Επίσης, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Ειρήνης του Βιετνάμ, την Οργάνωση Νεολαίας Χο Τσι Μινχ, αντιπροσωπεία της εφημερίδας «Ναν Ζαν» («Λαός») και με τον Έλληνα πρέσβη στο Ανόι.
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος θα αποτίσει ακόμα φόρο τιμής στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ στο Ανόι και θα επισκεφθούν μέρη που συνδέονται με την ιστορία και τους αγώνες του βιετναμέζικου λαού, αλλά και τη σύγχρονη οικονομική - κοινωνική πραγματικότητα της χώρας, τόσο στο Βορρά, στην περιοχή του Ανόι, όσο και στο Νότο, στην περιοχή της Πόλης του Χο Τσι Μινχ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου