Translate

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- Μαζική εκδήλωση τιμής και μνήμης έξω από το εργοστάσιο της πρώην ΕΤΜΑ



37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μαζική εκδήλωση τιμής και μνήμης έξω από το εργοστάσιο της πρώην ΕΤΜΑ


Μαζική εκδήλωση πραγματoποίησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιούλη εργαζόμενοι και νεολαίοι στη μνήμη της 21χρονης ΚΝίτισσας φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η οποία πριν από 37 χρόνια δολοφονήθηκε από την εργοδοσία, έξω από τις πύλες του εργοστασίου - γκέτο της ΕΤΜΑ την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες που έβγαιναν με τα πούλμαν από το εργοστάσιο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πρώην ΕΤΜΑ και συμμετείχαν οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και πολλά εργατικά σωματεία. Επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος καθώς και του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παραβρέθηκαν ακόμα και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Κώστας Στεργίου
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν ανάγνωση του χρονικού της δολοφονίας της Σ. Βασιλακοπούλου, ομιλίες από αντιπροσωπείες των συμμετεχόντων, από τον Μάνο Καβακλή εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ και από τον Γιάννη Καρανικόλα πρόεδρο του Συνδικάτου ΚΙΔΕ. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η αδελφή της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, Ζέτα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «είναι σίγουρη ότι οι αγώνες της και οι δικοί σας αγώνες ταυτίζονται και θα συνεχίσετε και εσείς για τα ίδια ιδανικά να αγωνίζεστε». (Δείτε εδώ το video).
Επίσης έγιναν καταθέσεις στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων,  ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.
Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΜΑΣ έφτασαν στο χώρο της εκδήλωσης με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από τον τοπικό σταθμό του Μετρό. Καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν, «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/135773/maziki-ekdilosi-timis-kai-mnimis-exo-apo-ergostasio-tis-proin-etma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου