Translate

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

«Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε»



Μεθοδεύσεις για τον τόπο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία του 27χρονου Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο μεταφέρουν ο πατέρας και φίλοι της οικογένειας, καθώς όπως έγινε γνωστό, η εξέταση της σωρού του νεαρού ακτιβιστή θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη κατόπιν μονομερούς απόφασης της αστυνομίας, παρά το αίτημα της οικογένειας για εξέτασή της στη Λάρισα. «Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο» δηλώνει συγκεκριμένα ο πατέρας, ξεκαθαρίζοντας πως η οικογένεια δεν πιστεύει πως ο ξυλοδαρμός του από την αστυνομία αποτελεί την άμεση αιτία θανάτου του.


Έντονο παρασκήνιο προκύπτει σύμφωνα με τον πατέρα του νεκρού φοιτητή και ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο, Βασίλη Μάγγου, που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας, με τα αίτια μέχρι στιγμής να μένουν αδιευκρίνιστα. Τις μεθοδεύσεις ανέδειξε αρχικά δημοσίευμα του Popaganda, το οποίο επικαλείται τον δικηγόρο αλλά και φίλους της οικογένειας, που υποστηρίζουν πως η οικογένεια κατέθεσε αίτημα για την εξέταση της σωρού του νεαρού στη Λάρισα την Πέμπτη, με τον εισαγγελέα να το απορρίπτει, και την αστυνομία να αποφασίζει μονομερώς την εσπευσμένη μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη για τη νεκροψία.
Ακολούθως, τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις που έκανε στο tvxs.gr ο πατέρας του 27χρονου, Γιάννης Μάγγος, η αστυνομία αποφάσισε μονομερώς να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του νεαρού στη Θεσσαλονίκη για την νεκροψία και νεκροτομή, παρότι η Λάρισα βρίσκεται πιο κοντά στον Βόλο, και παρά την επιθυμία της οικογένειας γι’ αυτό.
«Μεταφέρουν τη σωρό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει ο πατέρας του 27χρονου.
«Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο» δηλώνει ακόμα, καθώς σημειώνει πως η οικογένεια έμαθε την τελευταία στιγμή για την απόφαση μεταφοράς της σωρού στη Θεσσαλονίκη, με πρόφαση πως αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος τονίζει πως η οικογένεια δεν αντέχει το οικονομικό κόστος μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πως οι απαντήσεις που πήρε από τον εισαγγελέα επέτειναν την καχυποψία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου