Translate

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Οι καραβανάδες θέλουν να κλείσουν τον Νίκο Μπογιόπουλο στη φυλακή

 


(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)


Εκδικάζεται την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου η αγωγή που κατέθεσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του Νίκου Μπογιόπουλου, για όσα είπε ο δημοσιογράφος στον «Real FM» και έγραψε στο άρθρο του 
«Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», στον «Ημεροδρόμο». 

Τι ζητούν οι απόστρατοι αξιωματικοί; Καταβολή 70 χιλιάδων ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκιση του Νίκου 

για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί». Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «φαίνεται ότι ορισμένοι πέρα από τη φασιστική και εμετική φρασεολογία της Χρυσής Αυγής αντιγράφουν και τις μεθόδους των διώξεων και των μηνύσεων απέναντι σε όσους καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αντικομμουνιστικές πρακτικές».

Αλλά και ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε απαράδεκτη τη στάση των απόστρατων:

 «Η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της μαχόμενης δημοσιογραφίας δεν θα περάσει. Το ξέπλυμα των νεοναζί δεν θα γίνει ανεκτό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα τη στήριξή μας στον Ν. Μπογιόπουλο και απαιτούμε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αμυνας να τοποθετηθούν για την ουσία της υπόθεσης».

Διαβάστε κι ένα απόσπασμα από όσα, σωστά, έγραφε τότε ο Νίκος Μπογιόπουλος: 

«Οταν η ΕΑΑΣ διοργανώνει εκδηλώσεις σε Γράμμο - Βίτσι για να κραυγάσει το σκυλολόι της

 “κατά των Κομμουνιστοσυμμοριτών” 

όπως έκανε το παράρτημά της στας Σέρρας, τότε είναι προφανές ότι α) ένα Ν.Π.Δ.Δ. από κοινού με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο οποίο υπάγεται παραβιάζουν τους νόμους που υποτίθεται υπηρετούν, β) προωθούν πολιτική μισαλλοδοξίας και διχασμού, γ) αναγάγουν την (κατά τον Βάρναλη) “τσούλα” σε Ιστορία και σε εργαλείο της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης, και δ) όλα τα παραπάνω τα κραυγάζουν κιόλας ανακοινώνοντας ότι η μάζωξή τους έχει σε τέτοιο βαθμό την έγκριση του πρωθυπουργού σε σημείο που θα “παραστεί” ακόμα και ο ίδιος εκπροσωπούμενος δια του υπουργού του Αλκ. Στεφανή».

Και κατέληγε: «Εφόσον γι’ αυτούς που θα μαζευτούν σε Γράμμο και Βίτσι οι μαχητές που έχασαν στον εμφύλιο ήταν “κομμουνιστοσυμμορίτες”, θα ήταν παράλειψη να μην σημειώσουμε τούτο: Για μας, το εν λόγω σκυλολόι, αυτό που νίκησε με τις ναπάλμ των Αμερικάνων, δεν είναι παρά οι κατσαπλιάδες μετά απογόνων του Βαν Φλιτ. Και αυτοί που σήμερα τους συνδράμουν, τους παρέχουν στήριξη και πολιτική ομπρέλα, είναι τα συγκαιρινά τσιράκια του Πάιατ».

Οι καραβανάδες θέλουν να κλείσουν τον Νίκο Μπογιόπουλο στη φυλακή | Η Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου