Translate

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Οι εργαζόμενοι του 902 απαντούν: Πολέμησαν τον «902», πολεμούν το ΚΚΕ! - 902.gr



Οι εργαζόμενοι του 902 απαντούν: Πολέμησαν τον «902», πολεμούν το ΚΚΕ! - 902.gr

του Γιάννη Ευσταθιού, δημοσιογράφου του «902»
Όσοι θέλουν να πολεμήσουν το ΚΚΕ ας έχουν το θάρρος και την τόλμη να το πράξουν στα ίσια και όχι κρυμμένοι με φτηνά επιχειρήματα. Ας αφήσουν τις πονηριές, ο στόχος ήταν και είναι ένας: να δεχτεί πολλαπλό πλήγμα το ΚΚΕ από ορκισμένους εχθρούς και κείνους που καμώνονται τους «φίλους». Όλα τα υπόλοιπα είναι για το δήθεν.
Ε, πάει πολύ κάποιοι που υπερασπίζονται -και στον ύπνο τους ακόμα- τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων να λένε ότι «το ΚΚΕ τα ίδια κάνει», όπως δηλαδή και οι καπιταλιστές.
Τι θέλουν να πουν οι ποιητές; Μα πως το πρόβλημά τους είναι το ΚΚΕ που πρέπει να το «βουλώσει» και να αφήσει ήσυχους τους καπιταλίστες, την κυβέρνηση και το υπό διαμόρφωση πολιτικό τους σκηνικό να φορτώσει την κρίση στο λαό!
Άλλωστε δεν είναι και τόσο αφελείς -όσο τουλάχιστον παριστάνουν- για να μην ξέρουν ότι ο «902» δεν φτιάχτηκε από το ΚΚΕ για να βγάλει κέρδος το ΚΚΕ, άρα δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση με στόχο το κέρδος, αλλά αντίθετα ένας μηχανισμός διακίνησης των πολιτικών θέσεων του ΚΚΕ, το οποίο πάνω από δύο δεκαετίες μάτωσε για να είναι ζωντανός και ισχυρός ο «902». Απλά πράγματα και για κακόβουλους.
Αυτά για τους εχθρούς, πάμε μια βόλτα και σε αυτούς που παριστάνουν τους «φίλους».
«902... δεξιά στα FM» έγραψε η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «το ΚΚΕ επικαλείται οικονομικά προβλήματα, δεν συζήτησε όμως το ενδεχόμενο να διατεθεί η συχνότητα σε όλη την αριστερά». Μάλιστα, το μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της «Αυγής» Γιώργος Κυρίτσης ανακάλυψε ότι ο «902» είναι «κοινωνική περιουσία της Αριστεράς», για να καταλήξει ότι «το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε εμφανή συστημικό κρίκο». Επίσης σε άθλιο -ανυπόγραφο- σχόλιο της Αυγής υπό τον τίτλο «βρόμικο 2013» ο -κρυμμένος στη γούρνα της χυδαιότητας- συντάκτης γράφει ότι «πέρα από το τίμημα της πώλησης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα ανομολόγητα συμβόλαια. Το βρόμικο 2013;»
Ο «902» ήταν ιδιοκτησία του ΚΚΕ, του ανήκε πολιτικά και οικονομικά, τα υπόλοιπα είναι φτηνά έως γελοία επιχειρήματα για να χτυπηθεί το ΚΚΕ.
Καλό θα ήταν όσοι είναι γονατιστοί μπρος στην αστική τάξη, στον ΣΕΒ και μυρίζουν την ποδαρίλα τους ας μείνουν εκεί, διότι αν σηκωθούν μάλλον θα ζαλιστούν από τον καθαρό αέρα της ταξικής πάλης. Αυτής της πάλης που διεξάγεται για να αλλάξει κοινωνική τάξη στην εξουσία και όχι για να αλλάξει κόμμα στη διακυβέρνηση διαλαλώντας την «υγιή καπιταλιστική επιχειρηματικότητα», τις συμπράξεις με τους βιομηχάνους και τους Αμερικάνους.
Όσο για το βρόμικο σχόλιο για «βρόμικο 2013» επίσης της «Αυγής», ο συντάκτης -ναι αυτός που κρύβεται στη γούρνα της χυδαιότητας και υπονοεί ανήθικα ανταλλάγματα για το ΚΚΕ και τα μέλη του- καλά θα κάνει να ψάξει αλλού, στο κόμμα του.
Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, πέρα από τον αντικομμουνισμό, είναι πως το ΚΚΕ και στις δύσκολες στιγμές της κρίσης στήριξε τον «902», πάλεψε να μείνει ζωντανός. Παρά τις σοβαρές προσπάθειες, αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Οι πάντες γνώριζαν για τα οικονομικά προβλήματα αφού επίσημα είχε ενημερώσει το ΚΚΕ. Οι επιλογές ήταν δύο: ή να κλείσει ή να πουληθεί για να εξασφαλιστούν εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία. Το έλλειμμα του «902» στη διακίνηση των θέσεων του ΚΚΕ θα το καλύψουμε με επιμονή, με το «Ριζοσπάστη» μας, το portal, την καθημερινή ενημέρωση στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου