Translate

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ : Η Λαϊκή συσπείρωση,πρότεινε.






ΚΕΡΚΥΡΑ : Η Λαϊκή συσπείρωση,πρότεινε.



Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ. 6/10/2013) η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) σε αγαστή συνεργασία και σύμπλευση με την αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) στα πρότυπα της συγκυβέρνησης, επέμειναν αμετανόητα στον εξωραϊσμό και στην συντήρηση της απαράδεκτης κατάστασης της χωματερής στο Τεμπλόνι. Περιφερειακή Αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζοντας όλες μέχρι σήμερα τις ενέργειες και την πολιτική κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ) και τοπικών διοικήσεων που διαμόρφωσαν το αίσχος στην συγκεκριμένη χωματερή, όχι μόνο διαιωνίζουν το πρόβλημα μη δίνοντας καμία λύση, αλλά δεν αποδέχονται και καμιά ευθύνη για την σημερινή επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η τακτική της δημιουργίας του «ώριμου φρούτου» από την πλευρά των παραπάνω δυνάμεων, ουσιαστικά και αντικειμενικά οδηγεί στην δημιουργία αδιεξόδου, που στο άμεσο μέλλον θα εκβιάσει στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, φορτώνοντας άλλο ένα βάρος στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών υποθηκεύοντας το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Η Λαϊκή συσπείρωση επίσης, καλεί το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τον καιροσκοπισμό και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ στο επίπεδο της περιφέρειας ξιφουλκεί για την κατάσταση της χωματερής στο τεμπλόνι, την ίδια ώρα στο επίπεδο του Δήμου ο εκπρόσωπός του συμμετέχοντας οργανικά στο μπλοκ των δυνάμεων που διαχειρίζονται το πρόβλημα αντιλαϊκά, ψηφίζει υπέρ της παράτασης του έργου για το Β΄ κύτταρο, συγκαλύπτοντας και παρατείνοντας έτσι ουσιαστικά την απαράδεχτη κατάσταση που υπάρχει.

Η Λαϊκή συσπείρωση, ανέδειξε το πρόβλημα σαν μείζον πολιτικό θέμα που απαιτεί άμεση πολιτική λύση και πρότεινε σε σχετικό ψήφισμα να καταρτιστεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με βάση ένα νέο Εθνικό (Κεντρικό) Σχεδιασμό, νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός ( ΠΕΣΔΑ), με προτεραιότητες:

•Τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης και τη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Κρατικό Φορέα, με βάθρο το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων, με κεντρικούς δημόσιους πόρους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•Tην απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στο υπόψη αντικείμενο, ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας τους, με πλήρη δικαιώματα.
•Tη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε συνδυασμό με το δραστικό περιορισμό του ρεύματος των σύμμεικτων.
•Tην ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης και την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών.
•Την κατάργηση της χωματερής Τεμπλονίου και Λευκίμμης στην Κέρκυρα και να αποδοθούν ευθύνες για την μέχρι τώρα κατάσταση.
•Την κατάργηση της χωματερής «σκοπός» Ζακύνθου και την μετατροπή με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές σε ΧΥΤΥ του ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς.
•Tη διTπεριφερειακή συνεργασία στη λύση του προβλήματος

Η Λαϊκή συσπείρωση τονίζει ότι η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και των χωματερών από τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου και την τοπική διοίκηση, συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους καθόλου ξεκομμένη από τη γενικότερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στο λαϊκό εισόδημα, στην υγεία του λαού, στη μόρφωση των παιδιών τους και στο περιβάλλον που ζουν και καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση και ετοιμότητα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.



ΚΕΡΚΥΡΑ 9/10/2013

http://fanthis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_802.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου