Translate

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Με το μυαλό στο παρελθόν η ΑΕΚ θέλει να κοιτάξει το μέλλον



ΜΠΑΣΚΕΤ

Με το μυαλό στο παρελθόν 

η ΑΕΚ θέλει να κοιτάξει το μέλλον



Καλλιμάρμαρο, 4 Απρίλη 1968. Συνολικά 80.000 θεατές, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών για αγώνα μπάσκετ σε Ελλάδα και  Ευρώπη,  έχουν γεμίσει το Στάδιο ενώ περισσότεροι από 300.000 βρίσκονται απ' έξω και πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία του «Δικεφάλου». Το 89 - 82 επί της Σλάβια Πράγας είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι ότι η «Ένωση» είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
Ο Γιώργος Αμερικάνος με 29 πόντους, ο Γιώργος Τρόντζος με 24, ο Χρήστος Ζούπας με 12, ο Στέλιος Βασιλειάδης με 11, ο Αίας Λαρετζάκης με έξι, ο Αντώνης Χρηστέας με τέσσερις και ο Λάκης Τσάβας με τρεις πόντους έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα. Δίπλα τους και με τη δική τους συμβολή οι Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νεσιάδης, Ανδρέας Δημητριάδης και Πέτρος Πετράκης υπό τις οδηγίες του Νίκου Μήλα. Μεγάλος απών από τον αγώνα, που όμως κανείς δεν τον ξέχασε εκείνο το βράδυ, ο Γιώργος Μόσχος, που είχε χάσει τη «μάχη» με τον καρκίνο.
Σήμερα, η ΑΕΚ έχει νέο ραντεβού με την ιστορία καθώς θα παλέψει για την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League, απέναντι στη Στρασμπούρ (21.30, Novasports 1), έχοντας το υπέρ της 78-69 του πρώτου αγώνα. Παρ' όλα αυτά, ο τεχνικός της «Ένωσης» Ντράγκαν Σάκοτα, δήλωσε πως «δεν βάζουμε στο μυαλό μας το πρώτο ματς. Το έχουμε διαγράψει από τη μνήμη μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πάρει μια διαφορά στο ΟΑΚΑ, αλλά το ξεχνάμε. Θα παίξουμε σαν να είναι εδώ, στο Στρασβούργο, το πρώτο ματς. Όλα ξεκινούν από την αρχή. Θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ του BCL. Και για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα».




https://www.902.gr/eidisi/athlitismos/155251/me-myalo-sto-parelthon-i-aek-thelei-na-koitaxei-mellon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου