Translate

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

 


Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος. Τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε μέσω Facebook ένας προσωπικός του φίλος, ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε», ανέφερε στην ανάρτησή του.

O Θεόφιλος Βανδώρος, ήταν γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου και έγινε γνωστός στο κοινό από τη σειρά «Τμήμα Ηθών». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, καθώς και Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στο DEREE College.

Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας, Μ. Μανουσάκης, κ.ά.

Παράλληλα, είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, μεταξύ των οποίων «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα κ.ά.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

https://www.kathimerini.gr/society/561291658/efyge-apo-ti-zoi-o-ithopoios-theofilos-vandoros/

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:

https://www.naftemporiki.gr/story/1701542/efugan-apo-ti-zoi-oi-ithopoioi-theofilos-bandoros-kai-kostis-malkotsis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου