Translate

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ... ...ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!

 



 




9η Μάη του 1945: Σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Στις 9 Μάη 1945,ώρα 0.43 π.μ., στο Βερολίνο, υπεγράφη η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. 
Ετσι επισφραγίστηκε οριστικά η ήττα της χιτλερικής Γερμανίας και η 9η Μάη καθιερώθηκε
 ως Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Η Σοβιετική Ενωση, ο λαός της, ο Κόκκινος Στρατός, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Μπολσεβίκων ήταν επικεφαλής, καθοδηγητής του τιτάνιου αγώνα που οδήγησε στην Αντιφασιστική Νίκη. Ως ελάχιστη απόδοση τιμής σε αυτήν την αθάνατη εποποιία, οφείλουν όλοι να καταδικάσουν τις άθλιες προσπάθειες αμαύρωσής της, που συνεχώς επιχειρούν φορείς και μηχανισμοί της αστικής τάξης, του καπιταλισμού. Ο διεθνής καπιταλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να ανεχτεί το ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης στην Αντιφασιστική Νίκη και ό,τι σήμαινε έκτοτε για την εργατική τάξη όλου του κόσμου. Καρφί στο μάτι των ιμπεριαλιστών το ίδιο το γεγονός, αλλά πάνω απ' όλα το διεθνές σοσιαλιστικό σύστημα, ως αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτελούσε το αντίπαλο δέος στο διεθνή καπιταλισμό. 
Δε χώνεψαν ποτέ αυτήν την πραγματικότητα, που όξυνε την ταξική πάλη σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό.
Για την 9η Μάη του 1945, ως σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης, τρέφουν άσβεστο μίσος οι διακρατικές ενώσεις, 
τα κάθε λογής διαπιστευμένα όργανα που υπηρετούν τον καπιταλισμό. Επιχειρούν να τη σβήσουν από τη μνήμη, παραχαράσσουν το περιεχόμενό της, αντιστρέφουν την ιστορική αλήθεια. Αυτό αποτελεί συστατικό της αντικομμουνιστικής - αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας τους, προκειμένου να κρύψουν την οργανική διασύνδεση που έχει το τερατούργημα του ναζισμού - φασισμού με το μονοπωλιακό καπιταλισμό και τις μεγάλες ευθύνες των αστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Στις πρώτες θέσεις αυτής της μεθοδευμένης βρώμικης εκστρατείας, βρίσκεται η καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρωτοστατώντας στην αντικομμουνιστική υστερία, στη βρώμικη θεωρία ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, καθιέρωσε την 9η Μάη ως «Μέρα της Ευρώπης», απαλείφοντας τη «Μέρα της Νίκης των Λαών»! Οι επιδιώξεις τους πρέπει να αποτύχουν.
Η νίκη της Σοβιετικής Ενωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της, με ηγέτη τον Ι. Β. Στάλιν, επιτεύχθηκε χάρη: Στο ρόλο της εργατικής σοβιετικής εξουσίας στη δημιουργία και στην οργάνωση της αμυντικής θωράκισης της Σοβιετικής Ενωσης. Στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής 
και ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο των λαϊκών μαζών, με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη. Στο ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος ως επαναστατικής εργατικής πρωτοπορίας.
Αποτελεί ένα τεράστιο ιστορικό δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον του επαναστατικού κινήματος!

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου