Translate

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Κέντρο Δηλητηριάσεων: Κινδυνεύει ακόμη και με κλείσιμο εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποβάθμισής του - 902.gr







Κέντρο Δηλητηριάσεων: 

Κινδυνεύει ακόμη και με κλείσιμο εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποβάθμισής του - 902.gr



Ακόμη και με κλείσιμο κινδυνεύει το Κέντρο Δηλητηριάσεων με τη συνεχή υποβάθμισή του, 
τη μειωμένη χρηματοδότηση και το ελάχιστο προσωπικό. Εκτός από τους 5 γιατρούς που λείπουν (υπηρετούν 4 αντί για 9), έχουν μετακινηθεί και οι 2 φαρμακοποιοί οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί. 
Η εφημερία είναι εφιάλτης για τους γιατρούς που δέχονται 100 κλήσεις την ημέρα από νοσοκομεία και σπίτια. Ο κίνδυνος για την ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών είναι υπαρκτός.
Το προσωπικό στέλνει μήνυμα αγωνίας και απόγνωσης. Υπάρχει διάχυτη υποψία για κλείσιμο, ιδιωτικοποίηση, ή για μετακίνηση του στο ΕΚΕΠΥ. Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο αυτό υπάρχει τεράστιο αρχείο με όλες τις χημικές ενώσεις που ενυπάρχουν στα φυσικά και βιομηχανικά προϊόντα, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς, με μεγάλο κόπο, λόγω του μειωμένου προσωπικού.
Σε μια εποχή που οι διατροφικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί, οι νέες ουσίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι αμέτρητες, ο κίνδυνος δηλητηριάσεων είναι αυξημένος. Μια Υπηρεσία μοναδική στην Ελλάδα, με αποδεδειγμένη προσφορά και με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες του πληθυσμού την αναβαθμίζεις. Ωστόσο αυτό που κάνει το Υπ. Υγείας είναι μέσω της υποβάθμισης, η κατάργηση ή η ιδιωτικοποίηση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου