Translate

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Δεν σταματάμε - Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο

 

(Από την κινητοποίηση των Σωματείων στις 7/10 στο Μετρό σταθμός «Αμπελόκηποι»)

«Δεν σταματάμε - Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο» είναι το μήνυμα που στέλνουν Σωματεία και φορείς, στο φόντο της καταδίκης της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και των μαζικών συγκεντρώσεων που έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης από το Εφετείο Αθηνών.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής «χαιρετίζει τη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση του εργαζόμενου λαού, που απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών εγκληματιών, βάζοντας, με τη σημερινή παρουσία του, το στίγμα του και δηλώνοντας ξεκάθαρα πως το επόμενο διάστημα δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τους φασίστες και τη μισαλλόδοξη και εγκληματική ιδεολογία τους».

Το ΕΚ υπενθυμίζει πως «όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε με την παρέμβασή του στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές να ξεσκεπαστεί η φασιστική ναζιστική ιδεολογία των χιτλερικών απόγονων της πιο μαύρης σελίδας της ιστορίας της ανθρωπότητας, των εχθρών του εργατικού - λαϊκού κινήματος». Το ίδιο θα κάνει, υπογραμμίζει, «και το επόμενο διάστημα, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να τσακιστεί στους χώρους δουλειάς, μέσα στην κοινωνία, παντού, ο ρατσισμός, ο φασισμός - ναζισμός και η εγκληματική ιδεολογία του, που στρέφεται ενάντια στο όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή». 

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, χωρίς κανένα εφησυχασμό, χωρίς καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο. Σε κάθε χώρο δουλειάς, τους απομονώνουμε, να μην έχουν τόπο να σταθούν!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Προχωράμε, συνεχίζει, «ενωμένοι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, ισχυροποιούμε το Συνδικάτο μας, το συντονισμό μας με το ΠΑΜΕ, βάζουμε στόχο τη μήτρα που γεννά τον φασισμό, το σύστημα της εκμετάλλευσης»

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να βρεθούν απέναντι σε κάθε μελλοντική προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι δηλητηριώδεις αντιλήψεις και η δράση των φασιστών. Να μην ξεχνάμε ότι ο φασισμός θα τσακιστεί οριστικά μόνο όταν ξεμπερδέψουμε και με το σύστημα που τον γεννά», τονίζει το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Παράλληλα, το Κλαδικό Σωματείο «καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να απομονώσουμε με την πάλη μας, με τον αγώνα μας κάθε τέτοιο φίδι που ξεπροβάλει στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές μας. Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή με κάθε είδους φασιστοειδές που δηλητηριάζει την τάξη μας και το μέλλον μας» .

«Ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των προκαταλήψεων, του θεσμικού και κοινωνικού αποκλεισμού, της περιθωριοποίησης και της βαρβαρότητας θα πρέπει να είναι καθημερινός στο πεδίο με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/238649/den-stamatame-kamia-anohi-sto-nazistiko-dilitirio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου