Translate

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δ. Μανωλάκου: Επέκταση της φοροληστείας και με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα (VIDEO) - 902.gr

Δ. Μανωλάκου: Επέκταση της φοροληστείας και με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα (VIDEO) - 902.gr



Η γή πρέπει να πάψει να είναι εμπόρευμα, πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και μέσα απο κεντρικο σχεδιασμό με προγράμματα κρατικού φορέα κατασκευών να δοθεί λύση που θα εξασφαλίζει φτηνή και ασφαλή κατοικία που δεν θα είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα.
   Με αυτή τη πρόταση έκλεισε την παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις οικοδομικές άδειες η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου. 
   Σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατι προωθεί μια ληστρική αντιλαικη πολιτική.  Τόνισε ότι αυτό που προωθείται με το νομοσχέδιο είναι μόνο η είσπραξη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τον εκβιασμό της κατεδάφισης των αυθαιρέτων, πλήτεται η μικροιδιοκτησία και το περιβάλλον, ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο και τις καταπατήσεις του. Δεν παίρνει υπόψη τις ανάγκες των λαικών στρωμάτων και αξιοποιείται το πρόβλημα για να εισπραχτούν χαράτσια. 
   Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τόνισε, δεν αφορούν στον πυρήνα του προβλήματος που είναι η αλλαγή στις χρήσεις γής για μεγάλα επενδυτικά σχέδια. Τσουβαλιάζουν το λαϊκό αυθαίρετο όπου αναγκάζεται να καταφύγει η λαϊκή οικογένεια, με τα αυθαίρετα των μεγαλοκαπιταλιστών. 
   Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και τις τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση ενώ θα ψηφίσει υπερ στην τροπολογία για το ΙΓΜΕ για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι που χρειάζονται για την λειτουργία του καθώς είναι χρήσιμο για τη χώρα. 
Ζήτησε, επίσης την απόσυρση της τροπολογίας για το νερό καθώς όπως είπε "βάζει στη ζούλα" διάφορα ζητήματα και αφορά στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων και στον τομέα των υδάτινων πόρων.

http://www.902.gr/eidisi/voyli/7531/d-manolakoy-epektasi-tis-forolisteias-kai-me-tis-rythmiseis-gia-ta-aythaireta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου