Translate

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δείτε την ομιλία της Αλ.Παπαρήγα στη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων (VIDEO) - 902.gr



Δείτε την ομιλία της Αλ.Παπαρήγα στη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων (VIDEO) - 902.gr



Με την εισαγωγική τοποθέτησητης ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ΑλέκαςΠαπαρήγα, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων, με θέμα «Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ο προλεταριακός διεθνισμός ως απάντηση στον αστικό εθνικισμό και στον κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου».
Η Αλ. Παπαρήγα μεταξύ άλλων σημείωσε τη σημασία να ξεκαθαρίσουν οι εργαζόμενοι το πού βρίσκονται οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, των τραγικών συνεπειών που βιώνουν, για να μην μετατρέπονται συνεχώς σε θύματα, σε «πειραματόζωα» των αστικών επιτελείων, που αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό. Να δουν ότι οι αιτίες των προβλημάτων που βιώνουν βρίσκονται στην ίδια τη φύση του συστήματος.
Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πώς η καπιταλιστική κρίση που έχει αγκαλιάσει και θα αγκαλιάσει και νέες χώρες, οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς τους και των μεριδίων των αγορών και στο ότι αυτός ο ανταγωνισμός οδηγεί σε αντιπαραθέσεις και ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς που μπορεί να αγκαλιάσουν μια ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τον Περσικό, ως τα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Κασπία.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι η εργατική τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ότι από την άποψη αυτή σημαντικό καθήκον των κομμουνιστών είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στη συμμετοχή στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
«Πρέπει εμείς οι κομμουνιστές, τόνισε η Αλ.Παπαρήγα, να συμβάλλουμε με την πάλη μας, με τις τοποθετήσεις μας, ώστε να συνειδητοποιηθεί από τους εργαζόμενους πως ο ιμπεριαλισμός δεν είναι απλώς μια επιθετική εξωτερική πολιτική, που μπορεί να υιοθετήσει η κυβέρνηση της μιας ή της άλλης μεγάλης ή μικρότερης καπιταλιστικής χώρας! Ιμπεριαλισμός είναι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός, είναι η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, ο καπιταλισμός που σαπίζει, που δεν έχει πλέον να δώσει τίποτα το θετικό στους εργαζόμενους και στον οποίο η κάθε καπιταλιστική χώρα είναι ενσωματωμένη, βάσει της δύναμής της».
Κλείνοντας την ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Απαιτείται πάλη λαϊκή για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση. Πάλη, που τη θετική έκβασή της μπορεί να εγγυηθεί μόνον η εργατική εξουσία, σπάζοντας την ιμπεριαλιστική "αλυσίδα", αποσπώντας τη χώρα από τα νύχια των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων και των ενώσεών τους.
Μόνο στο έδαφος της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, στο έδαφος του σοσιαλισμού, μπορούν να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, δημιουργικά και να αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος, για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που θα είναι λαϊκή περιουσία.
Η καπιταλιστική παλινόρθωση δεν καταργεί, ίσα-ίσα την φέρνει ξανά στην επιφάνεια την αναγκαιότητα της πάλης για το σοσιαλισμό. Σ’ αυτό πρέπει να συγκλίνει η πάλη μας, που μπορεί να συντονίζεται σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, και στα Βαλκάνια, ώστε τα χτυπήματά μας στον ιμπεριαλισμό και στις ενώσεις του να γίνουν πιο δυνατά κι αποτελεσματικά».



http://www.902.gr/eidisi/politiki/7834/deite-tin-omilia-tis-alpapariga-sti-synantisi-kommoynistikon-kai-ergatikon

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ:

http://www.902.gr/sites/default/files/0126synadisikkvalkanikis.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου