Translate

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την αποστολή εξωδίκων για επιστροφή χρημάτων από εργαζόμενους

 

Την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης της Ανώνυμης Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) 
με την αποστολή εξωδίκων για επιστροφή χρημάτων από 90 και πλέον, νυν και πρώην εργαζόμενους καταγγέλλει η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «Προκάλεσε δικαιολογημένη οργή όχι μόνο στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νησιού».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή, βοήθησε να στηθεί και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο και δίνει καθημερινά τη μάχη αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις και κάτω από δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας καλύπτουν την ΑΕΜΥ και επιτρέπουν να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: ακόμα μια φορά η υγεία θεωρείται εμπόρευμα, οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο εξαπάτησης και η λογική της εταιρείας παραμένει μόνο το κέρδος.

Αντί να καλύψουν άμεσα τις κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και να εξοπλίσουν το Νοσοκομείο, ζητούν πίσω χρήματα για δικά τους λάθη και παρατυπίες. "Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι", όπως λέει ο λαός.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Υγείας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά των εργαζομένων του Νοσοκομείου αυτές τις κρίσιμες ώρες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας: Να αποσύρει άμεσα τα κατάπτυστα εξώδικα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις δικαστικές επιθέσεις της ΑΕΜΥ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, αλλά και συνολικά της Επαρχίας Θήρας να απαιτήσουν αγωνιστικά την ένταξη του Νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ, τη χρηματοδότησή του από το κράτος και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

https://www.902.gr/eidisi/politiki/245238/kataggellei-tin-apostoli-exodikon-gia-epistrofi-hrimaton-apo-ergazomenoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου