Translate

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ : Μαζική συγκέντρωση για τα 101 χρόνια από την ίδρυσή του

 


Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΤΚΡ στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή: SOL Haber


ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μαζική συγκέντρωση για τα 101 χρόνια από την ίδρυσή του.


Με σύνθημα: 
«Μην καθυστερείτε, μη χρονοτριβείτε, μη συμβιβάζεστε με λιγότερα! 
Τώρα είναι η ώρα για Σοσιαλισμό!»


Με μια μαζική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) γιόρτασε τα 101 χρόνια από την ίδρυσή του. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσε στην πλατεία Καρτάλ, με το σύνθημα «Μην καθυστερείτε, μη χρονοτριβείτε, μη συμβιβάζεστε με λιγότερα! Τώρα είναι η ώρα για Σοσιαλισμό!».

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο ΓΓ του ΤΚΡ, Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ μίλησε επίσης ο δήμαρχος του Ντερσίμ, Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου. Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμη καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή μουσικών συγκροτημάτων, ηθοποιών, ποιητών και άλλων καλλιτεχνών.

Παλμό στη συγκέντρωση έδιναν τα συνθήματα και τα τραγούδια των συγκεντρωμένων, ενώ με τα πανό τους συμμετείχαν εργάτες από μια σειρά χώρων δουλειάς όπου αναπτύσσονται κινητοποιήσεις, όπως από τη βιομηχανική ζώνη KADOSAN, τα εργοστάσια της «Cargill», τον κλάδο των Κατασκευών, από τους εργαζόμενους στους δήμους, στην αλυσίδα «Carrefour», στην Εστίαση κ.ά.

Οι ομιλητές στάθηκαν στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, ανέδειξαν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΑΚΡ και υπογράμμισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός τρίτου μετώπου, ενάντια στις υπάρχουσες αστικές συμμαχίες στη χώρα.

Ο Κ. Οκουγιάν κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να γίνουν μέρος αυτού του αγώνα και να πυκνώσουν τις γραμμές του ΤΚΡ. Επισημαίνοντας ότι αυξάνονται αυτοί που απορρίπτουν τα αντικομμουνιστικά ψέματα του παρελθόντος και πιστεύουν ότι είναι δυνατή η οικοδόμηση μιας νέας χώρας, ο ΓΓ του ΤΚΡ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία, η εκμετάλλευση θα απαγορευτεί. Η πολεμική προπαγάνδα θα απαγορευτεί, ο ρατσισμός θα απαγορευτεί. Θα εθνικοποιήσουμε όλα τα εργοστάσια, τα ποτάμια, τους υπόγειους και τους υπέργειους πόρους, τις ακτές μας, τις τράπεζες: Θα γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Θα φύγουμε από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, θα φύγουν οι ξένοι στρατιώτες. Τα θρησκευτικά θέματα θα διαχωριστούν από την πολιτική».

Χαιρετιστήριο μήνυμα από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με χαιρετιστήριο μήνυμα για την εκδήλωση του ΤΚΡ έστειλε «τους πιο θερμούς συντροφικούς του χαιρετισμούς για τη συμπλήρωση των 101 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Τουρκία».

Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του αγώνα για τον σοσιαλισμό, η οποία αποτυπώθηκε και στο σύνθημα της εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, το ΚΚΕ στο μήνυμά του επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Είναι πολύ μεγάλης σημασίας ζήτημα το γεγονός πως τα Κόμματά μας έχουν επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού της πάλης τους, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όπως έδειξε η κοινή συνδιοργάνωση της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Σμύρνη, όσο και σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας πως οι λαοί των δύο χωρών μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ζήσουν ειρηνικά, όπως έγινε πρόσφατα στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που συνδιοργάνωσαν οι δύο Κομμουνιστικές Νεολαίες μας στη Μυτιλήνη.

Τα δύο Κόμματά μας βροντοφωνάζουν: "Οχι σε πολεμική αντιπαράθεση για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών!".

Τώρα που οι ιμπεριαλιστές, οι αστικές τάξεις, τα μονοπώλια βάζουν μπροστά πότε τις "μηχανές του θανάτου" και πότε τα γεωτρύπανα της ληστείας του λαϊκού πλούτου... Τώρα είναι που πρέπει η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά: Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, το "ξερίζωμα" εκείνων των αιτιών που οδηγούν τους λαούς στην "κρεατομηχανή" του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Τιμάμε τη μακρόχρονη και ηρωική Ιστορία των δύο Κομμάτων, τονίζει το ΚΚΕ, «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα μας για τα προβλήματα που βιώνουν η εργατικά τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, προβλήματα που γεννά και οξύνει το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε να αντλούμε ιστορικά διδάγματα για τους σύγχρονους αγώνες μας, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι εργάτες, φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες να συσπειρώνονται στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, στον ιμπεριαλισμό!».

(Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»)

902

Μαζική συγκέντρωση για τα 101 χρόνια από την ίδρυσή του | 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου