Translate

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

«LIVORNO ATHENS ACADEMY» : Παλεύουμε για έναν δικό μας στόχο σε δύσκολες συνθήκες

 




«LIVORNO ATHENS ACADEMY»
Παλεύουμε για έναν δικό μας στόχο σε δύσκολες συνθήκες


Στο πλαίσιο της συζήτησής μας ο Ματθαίος Χατζηροδίτης μάς εξήγησε παράλληλα τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους προχώρησε στο εγχείρημα δημιουργίας της «Livorno Athens Academy και τη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει.

«Η ιδέα ξεκίνησε ως προσωπική προσπάθεια να μπορέσω να συνδυάσω τις δυο αγάπες μου, που είναι η ΑΕΚ και το Κόμμα, το ΚΚΕ, και έτσι οδηγήθηκα στην επιλογή της ονομασίας Λιβόρνο, αφού οι οπαδοί της συγκεκριμένης ιταλικής ομάδας είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της ΑΕΚ. Ενώ, από την άλλη, ως τόπος, έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και ιστορικώς για το Κομμουνιστικό Κίνημα της Ιταλίας, καθώς εκεί ιδρύθηκε το πρώτο ΚΚ της χώρας, το 1921. Εχοντας δουλέψει αρκετά στον χώρο και έχοντας δει πράγματα που δεν μου άρεσαν αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου που να εκφράζει αυτά που πιστεύω και κυρίως μακριά από τις νοοτροπίες του κέρδους.

Σίγουρα, υπάρχουν έξοδα που θα πρέπει να καλυφθούν αλλά χωρίς να χρειαστεί να βλέπεις τον άλλον σα χρήμα γιατί πιστεύω πως όταν σε μια σχέση μπει το χρήμα παύει να είναι αληθινή. Αυτές τις απόψεις προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά της ακαδημίας.

Eχουμε 80 παιδιά όλων των ηλικιών και σε αυτά προσπαθούμε να ταιριάξουμε όλα αυτά που προανέφερα πριν, μέσω μιας ειλικρινούς σχέσης με τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς. Παλεύουμε για έναν δικό μας στόχο αντιλαμβανόμενοι και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία. Και εάν για κάτι θα ήμουν ευχαριστημένος και ως πρώτο στόχο είναι να έχω αυτά τα παιδιά μέχρι την ηλικία 16 - 18 ετών όπου θα έχουν περάσει το κρίσιμο ηλικιακό στάδιο διαμόρφωσης του χαρακτήρα ξεπερνώντας αρκετούς σκοπέλους».


Παλεύουμε για έναν δικό μας στόχο σε δύσκολες συνθήκες | ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (rizospastis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου