Translate

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Τιμούν την 101η επέτειο από τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού



ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τιμούν την 101η επέτειο από τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού


Περιοδείες με αφορμή τη 19η Μάη, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη γενοκτονία θα πραγματοποιήσουν οι Κομματικές Οργανώσεις Καλαμαριάςτης Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σήμερα, Τρίτη 19 Μάη στις 19.30 στον πεζοδρόμο Καλαμαριάς και την Πέμπτη 21 Μάη την ίδια ώρα στα πάρκα της Νέας Κρήνης.
Σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι τιμούν την εκατοστή επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «και δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη "Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων". Το ΚΚΕ έχει στηρίξει τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και στα ευρωενωσιακά όργανα τη θέση ότι ο διωγμός των Ποντίων αποτελεί Γενοκτονία».
Προσθέτουν επίσης: «Ο ποντιακός ελληνισμός έζησε στο πετσί του την προσφυγιά και έμαθε τι θα πει να μετακινείσαι σε εμπόλεμες ζώνες, τι θα πει εξαθλίωση, αρρώστιες, ρατσισμός.
Μέσα σε όλα αυτά οι ξεριζωμένοι εκείνης της περιόδου είχαν να αντιμετωπίσουν την περιφρόνηση -ακόμα και το μίσος - μιας μερίδας "εθνικοφρόνων γηγενών", που τους στιγμάτιζαν ως "τουρκόσπορους", επιτίθονταν στους συνοικισμούς, απαιτούσαν τον "εξαγνισμό" της χώρας από την παρουσία τους και άλλα.
Οι απόγονοι αυτών, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλες φασιστικές οργανώσεις είναι οι ίδιοι που προσπαθούν σήμερα να καπηλευτούν τα γνήσια αισθήματα του ποντιακού ελληνισμού.
Γι' αυτό το σύνολο του ποντιακού πληθυσμού πρέπει να τους απομονώσει.
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα ακούσουμε πάλι διάφορες ανιστόρητες αντιλήψεις, ενώ ορισμένοι θα βρουν ευκαιρία να χύσουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να ψάξει και να μάθει την ιστορική αλήθεια, να ακούσει τη θέση του ΚΚΕ.
Οι κομμουνιστές έδωσαν τότε μια τιτάνια μάχη καταγγέλλοντας τις διαχωριστικές γραμμές που ήθελε να επιβάλει ο αστικός κόσμος μεταξύ προσφύγων και γηγενών εργαζομένων στη λογική του "διαίρει και βασίλευε"».
https://www.902.gr/eidisi/politiki/224948/timoyn-tin-100i-epeteio-apo-ti-genoktonia-toy-pontiakoy-ellinismoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου