Translate

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

9η ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ






9η ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



Καταθέσεις στεφάνων από Οργανώσεις του ΚΚΕ


Τα 75 χρόνια από την 9η Μάη, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμούν με καταθέσεις στεφάνων σε μνημεία και ιστορικούς τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Οι Οργανώσεις αποτίουν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό άξονα Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμούν τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Τον απελευθερωτικό Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και τους πάνω από 20.000.000 Σοβιετικούς πολίτες και στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.
Σημειώνεται ότι ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 9 - 10 Μάη θα κυκλοφορήσει με ιστορικό αφιέρωμα στην 75η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης και μια μεγάλη προσφορά: Ανατυπωμένα τα πρωτοσέλιδα του «Ριζοσπάστη» στις 8 και 9 Μάη του 1945, που αναγγέλλουν το σπουδαίο γεγονός, καθώς και αφίσα με σοβιετικό - αντιφασιστικό σκίτσο του 1941.
Το Σάββατο 9 Μάη προγραμματίζονται:
-- Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 10 π.μ.
-- Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ως εξής: Στις 12 μ. στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας, και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος του χωριού στην Ερμακιά Εορδαίας. Στις 12.30 μ.μ. στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου. Στις 12.45 μ.μ. στο μνημείο των πεσόντων του Ολοκαυτώματος του χωριού και στο μνημείο των τριών Σοβιετικών στρατιωτών στο Μεσόβουνο Εορδαίας. Και στη 1.30 μ.μ. στο μνημείο των πεσόντων του Ολοκαυτώματος του χωριού στους Πύργους Εορδαίας.
-- Εκδήλωση και ιστορικός περίπατος στον Βόλο, στις 11 π.μ. στην Κίτρινη Αποθήκη (Βασάνη με Γαζή), με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τις Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες με τον «Ριζοσπάστη» και τη νέα έκδοση του «Οδηγητή» σε γειτονιές του Βόλου, στην ύπαιθρο, στον Αλμυρό, στο Νότιο Πήλιο και στη Ζαγορά.



https://www.rizospastis.gr/page.do?id=17872&publDate=7%2F5%2F2020&pageNo=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου