Translate

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ: Μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Από την σημερινή μαζική κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα
Από τη μαζική κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα

25-05-2020:

Ιδιαίτερα μαζικές ήταν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν 
οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, μετά από κάλεσμα του 
Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κέρκυρας 
και επιχειρησιακών σωματείων.
Το πρωί, εργαζόμενοι του κλάδου προχώρησαν σε συγκεντρώσεις στις πύλες των ξενοδοχείων. «Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας - Μέτρα προστασίας της υγείας, του εισοδήματος, της ζωής των εργαζομένων - Όχι επιδοτήσεις στους ομίλους», ανάγραφε το πανό του Σωματείου, ενώ μαζικά ήταν τα μπλοκ των επιχειρησιακών σωματείων.
Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, τόνισαν οι εργαζόμενοι απαντώντας αποφασιστικά στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας για χτύπημα των ΣΣΕ και των εισοδημάτων τους.

Στον ΟΑΕΔ, στον ΣΕΠΕ και στην Ένωση Ξενοδόχων

Στην συνέχεια η ξενοδοχοϋπάλληλοι πορεύτηκαν στον ΟΑΕΔ και στο ΣΕΠΕ όπου και προχώρησαν σε συγκέντρωση. Εκεί αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ μίλησαν ο Σταμάτης Πελάης και ο Γιώργος Ανδριώτης, πρόεδρος και γγ του κλαδικού σωματείου. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στον ΣΕΠΕ (υπηρεσία του υπ. Εργασίας) απαίτησαν από το υπουργείο Εργασίας να ορίσει την 25 Μάη ως ημέρα επαναπρόσληψης των εποχικών εργαζομένων του κλάδου και να τους εντάξει στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας έως ότου ανοίξουν τα ξενοδοχεία ή αν δεν ανοίξουν να ενταχθούν για όσο διάστημα λειτούργησε πέρυσι η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν, καθώς και με τους όρους εργασίας που απορρέουν από την κλαδική ΣΣΕ, τόσο για την αναστολή της εργασίας όσο και για την εργασία όταν ανοίξουν τα ξενοδοχεία.
Ακολούθως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, ωστόσο εκεί δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπός της, προκειμένου να συναντηθούν.

Στην πλατεία Σαρόκο

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Σαρόκο όπου έγινε μαζική καθιστική διαμαρτυρία. Την στήριξή του στον αγώνα και στα αιτήματά τους εξέφρασε μιλώντας ο Γιάννης Μπορμπότης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ενώ μίλησαν επίσης εκ μέρους του Συνδικάτου ο Σταμάτης Πελάης και ο Γ. Ανδριώτης.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την 1η Ιούνη με μηχανοκίνητη πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τους 4 κεντρικούς οδικούς άξονες του νησιού με κατάληξη το κέντρο της πόλης.
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/225629/agonistikes-kinitopoiiseis-ton-xenodohoypallilon-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου