Translate

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ατόπημα… του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Η ενημέρωση που μας ήρθε από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, για το ατόπημα του Δημοτικού Συμβουλίου που παραχώρησε οικόπεδο του Δήμου στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, ακυρώνοντας τα σχέδια ανέγερσης του δωρεάν 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.

H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπονομεύει την προσχολική αγωγή και γυρίζει την πλάτη στα βρέφη!
Με 18 υπέρ ψήφους επί 32 παρόντων η Δημοτική Αρχή του κ Βούρου αποφάσισε την ακύρωση της ανέγερσης του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και την εκχώρηση του οικοπέδου στην Μητρόπολη, ώστε αυτή να οικοδομήσει δικό της παιδικό σταθμό όπου καμία δικαιοδοσία δεν θα έχει ο Δήμος.
Πρόκειται για μια λεόντεια σύμβαση με αρκετά σκοτεινά σημεία που αφορά στην εκχώρηση ενός οικοπέδου που όμοιό του δεν υπάρχει στο Δήμο, με αντικειμενική αξία που αγγίζει τα 1.900.000€ και πολύ μεγαλύτερη εμπορική.
Με την σύμβαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικά:
– Πετάει τον 3ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό έξω από το ίδιο του το οικόπεδο, για να το παραδώσει δωρεάν σε τρίτους μαζί με τις έτοιμες μελέτες που υπάρχουν, αλλά και τις δυνατότητες ένταξης σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις.
– Προαναγγέλλει το κλείσιμο του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού ο οποίος στεγάζεται σε ακατάλληλο ενοικιαζόμενο χώρο μόλις εκπνεύσουν οι παρατάσεις που έχει πάρει καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αδειοδότηση. Αφήνει στον αέρα τους συμβασιούχους και μεταφέρει το μόνιμο προσωπικό σε μια λογική σύμπτυξης τμημάτων και συρρίκνωσης της προσχολικής αγωγής στο Δήμο.
– Θυσιάζει τις ασφυκτικές ανάγκες σε βρεφικά τμήματα, καθώς ακυρώνει την ανέγερση Δημοτικού Σταθμού με βρεφικό τμήμα υπέρ του σχεδίου της Μητρόπολης που δεν προβλέπει τις θέσεις βρεφών που απαιτούνται βάσει των σύγχρονων αναγκών επειδή θεωρούνται «κοστοβόρες». Και αυτό όταν πέρσι περίπου 80 βρέφη μείναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας.
– Εισάγει απαράδεκτο διαχωρισμό των παιδιών σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, με διαφορετικά κριτήρια και διαδικασίες επιλογή, χωρίς να διασφαλίζονται ίδιες παροχές για όλα τα παιδιά.
– Ανοίγει κερκόπορτα για την εισαγωγή τροφείων σε δύο διαφορετικά σημεία της σύμβασης
– Γίνεται μοχλός υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς ο νέος σταθμός δε θα δεσμεύεται από τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας, ούτε από τους όρους που διέπουν το αντίστοιχο προσωπικό του Δήμου.
– Μέσω «χορηγιών» και «κάθε είδους παροχή» πατάνε πόδι στο σύστημα προσχολικής αγωγής διάφορα συμφέροντα από «διεθνείς οργανισμούς» (ποιοι;;) μέχρι «οποιοδήποτε άλλο οργανισμό, νομικό ή φυσικό πρόσωπο»
– Κάνει ένα πολύ επικίνδυνο βήμα στην κατεύθυνση της ακόμη μεγαλύτερης υπονόμευσης του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής στο πλαίσιο του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βούρος και όσοι συναποφάσισαν σε βάρος των πιεστικών αναγκών στην προσχολική αγωγή -ιδιαίτερα των βρεφών- και της δημοτικής περιουσίας επωμίζονται τεράστιες ευθύνες, είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους.
Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ που και αυτή συζητούσε και διαπραγματεύονταν το σχέδιο αυτό πίσω από την πλάτη των δημοτών, ενώ επιχείρησε να λειτουργήσει τους παιδικούς σταθμούς με «εθελοντισμό»
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή εικόνα της προσχολικής αγωγής. Είναι πολιτική τους επιλογή οι τεράστιες ελλείψεις στην προσχολική αγωγή γιατί τη θεωρούν «δυσβάστακτο κόστος» για το κράτος. Έχουν υπηρετήσει και υλοποιήσει μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών που λένε ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί ατομική ευθύνη των οικογενειών.
Η Προσχολική Αγωγή δεν αποτελεί ούτε ψηφοθηρική εξυπηρέτηση, ούτε φιλανθρωπία.
Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και υποχρέωση του Κράτους η δωρεάν παροχή της με ενιαίο τρόπο.
Αυτή η επιλογή της Δημοτικής Αρχής έχει ήδη συναντήσει τη λαϊκή κατακραυγή. Απέναντί της στέκονται ενωμένοι:
– Οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών, όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου μέσα από το Σωματείο τους
– Οι μανάδες μέσα από το γυναικείο κίνημα της ΟΓΕ
– Οι γονείς μέσα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων
– Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μέσα από το Σωματείο Συνταξιούχων
– Οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι μέσα από το σύλλογό τους «ο Αριστοτέλης»
· Οι καθηγητές μέσα από την Γ’ ΕΛΜΕ
– Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα που γνωρίζει πολύ τι κινδύνους εγκυμονεί η εκχώρηση σε τρίτους της κρατικής ευθύνης στην παιδεία.
Ο αγώνας δεν τέλειωσε, συνεχίζεται, είναι δίκαιος, θα νικήσει
– Για μην χαθεί το οικόπεδο του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού
– Για να ανεγερθεί στο χώρο που του ανήκει ο 3ος Βρεφονηπιακός Δημοτικός Σταθμός με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους
– Για πρόσληψη μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού
– Για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε παιδικά και βρεφικά τμήματα ώστε κανένας γονιός να μη ζει με την αγωνία του τι θα γίνει με το παιδί του.
22/5/2020, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα
https://www.aek-live.gr/atopima-toy-dimoy-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas/
https://esyesytismoirasmougrafto.blogspot.com/2020/05/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου