Translate

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ζήτω η μέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης!



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ζήτω η μέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης!

Με αφορμή την 1η Μάη, μέρα της παγκόσμιας εργατιάς, σε ανακοίνωση της Γραμματείας τηςΕυρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας,όπου συμμετέχουν 30 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ), σημειώνεται:
«Απευθύνουμε θερμό ταξικό χαιρετισμό στους εργάτες και τις εργάτριες, σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, στους νέους και τις νέες. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της τάξης μας.
Η 1η Μάη είναι μέρα - σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, σύμβολο του αγώνα των λαών ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ιδιαίτερα φέτος εν μέσω πανδημίας οι εργαζόμενοι θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με κάθε πρόσφορο τρόπο. Ακόμα και μέσα από τη μάσκα, η φωνή της εργατικής τάξης μπορεί να ακουστεί πολύ δυνατά.
Φέτος σηκώνουμε ανάστημα, υψώνουμε την γροθιά μας και απαιτούμε μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων! Καταγγέλλουμε την έλλειψη μέτρων προφύλαξης στους χώρους δουλειάς, τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές και μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Διαθέτουμε τις δυνάμεις μας για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων, να μην ξαναπληρώσουμε τα βάρη της νέας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Καλούμε την εργατική τάξη, τους λαούς, στον αγώνα κατά των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί.
Οι κυβερνήσεις στο όνομα της πανδημίας επιδιώκουν να επιβάλουν νέο ισχυρό πλήγμα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, στηρίζοντας την ασυδοσία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα με "σχέδια Μαρσαλ", πακτωλούς επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών και πάμφθηνα δάνεια "χρυσώνουν" προκλητικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ στους εργαζόμενους στέλνουν το λογαριασμό της κρίσης, μαζί με νέα αντεργατικά μέτρα, αντιδραστικούς μηχανισμούς, μέτρα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης.
Εμπνεόμαστε από τους ήρωες της ματοβαμμένης απεργίας του Σικάγο την 1η Μαη με σκοπό την καθιέρωση του 8ώρου. Η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο, ως αφετηρία για μια σειρά από κατακτήσεις στον 20ό αιώνα, που σήμερα παίρνονται πίσω μία προς μία. Απέναντι στα κηρύγματα εθνικής ομοψυχίας και τις εκκλήσεις να στοιχηθούν οι εργάτες με τα συμφέροντα των καπιταλιστών επικαλούμενοι την πανδημία και την επερχόμενη καπιταλιστική κρίση, δηλώνουμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων!
Η πανδημία απέδειξε ότι αγιάτρευτη είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ενός σάπιου, εκμεταλλευτικού, ξεπερασμένου συστήματος, που μόνο κρίσεις, βάσανα, πολέμους και προσφυγιά επιφυλάσσει.
Αναγκαία και επίκαιρη όσο ποτέ προβάλλει η ανωτερότητα του νέου κόσμου, του σοσιαλισμού, όπου η εργατική τάξη θα έχει την εξουσία και θα μπορεί να απολαμβάνει όλο τον πλούτο που αυτή παράγει.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 

https://www.rizospastis.gr/page.do?id=17868&publDate=30%2F4%2F2020&pageNo=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου